EF » EFnet » Novice » Debata o gospodarskih reformah

Debata o gospodarskih reformah

23.12.2005

V neverjetno sproščenem božičnem vzdušju so se ob nabito polni plavi dvorani, skupaj zbrali stari prijatelji še iz študentskih let. Razlog za to srečanje jim je predvsem predstavljal njihov mlajši kolega, ki je z novim predlogom reform razburkal vso slovensko ter predvsem ekonomsko strokovno javnost. Povod za srečanje je bil v organizaciji Management Group mladi ekonomist ter profesor na EF Jože P. Damijan. Za vročo mizo so torej sedeli prof. dr. Maks Tajnikar, prof. dr. Aleš Vahčič, prof. dr. Jože P. Damijan, prof. dr. Bogomir Kovač ter prof. dr. Marko Kranjec.

Razburljiva debata se je dotaknila vseh osnovnih točk novih predlogov vladnih reform. Predvsem smo se nasmejali ob debati o reformi šolstva, kjer se je razvnela zabavna debata med dr. Vahčičem in dr. Tajnikarjem ter dr. Kranjcem. Seveda nikakor debata ni mogla zaobit enotne davčne stopnje, kjer se je debati iz občinstva priključil tudi Bine Kordež, predsednik uprave Merkurja.

Po dolgi, več kot 2 urni debati ter vprašanjih občinstva, lahko sklenemo, da sta se izoblikovali dve mnenji o načinu reforme gospodarstva. In sicer, postopne reforme z rahlimi in previdnimi spremembami ter reforme, ki so sedaj na mizi.

Zanimiva debata, ki ni dobila enotne rešitve, ampak v letu 2006 se lahko nadejamo še večjih debat na to temo v organizaciji Management Group in Ekonomske Fakultete.


Related news

Publish your comment: