EF » EFnet » Novice » 4. Strateška konferenca o trgovini v presežkih

4. Strateška konferenca o trgovini v presežkih

15.10.2010

Trgovinska zbornica Slovenije in Ekonomska fakulteta sta pripravili že 4. Strateško konferenco o trgovini, ki je potekala v četrtek, 14. oktobra 2010 v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Nosilna tema konference so bili "Človeški viri in kakovost storitev v trgovini".

Ob otvoritvi konference so prodekanja za razvoj na EF, prof. dr. Maja Makovec Brenčič, predsednica Trgovinske zbornice Slovenije, mag. Mariča Lah, in predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk podali vsak svoj pogled na pomembnost vloge človeških virov za uspešno poslovanje v današnjih spremenjenih gospodarskih okoliščinah.

Trgovec na eni strani, kupec na drugi – kakšna je prava pot med njima? Kako pravilno ravnati z zaposlenimi, spodbujati intelektualni kapital podjetij in graditi motiviranost zaposlenih, da dosežemo glavni izziv trgovine – zadovoljitev potreb sodobnega potrošnika, so bile osrednje teme konference. Svoje izkušnje, poglede in vizije so ob vodenju prof. dr. Maje Makovec Brenčič delili Aleksander Svetelšek, Aleš Černe, Bojan Papič, Feliks Wiesser, Helena Draškovič in mag. Vera Aljančič Falež. Debata ob okrogli mizi je bila zelo zanimiva in polna iskrivih misli.

Svoj pogled na kakovost v trgovini na drobno je podala prof. dr. Iča Rojšek, medtem ko je vlogo kadrov pri zagotavljanju kakovosti predstavila prof. dr. Nada Zupan z EF.

Dogodka se je udeležilo skoraj 500 domačih podjetnikov, trgovcev ter s trgovino povezanih dejavnosti. Dober glas o odličnih predavanjih domačih in tujih strokovnjakov se širi v tujino, saj se je letos na konferenci registriralo veliko tujih podjetij ter več deset ambasad in veleposlaništev, med drugim iz Belgije, Francije, južne Evrope in Balkana, Egipta in Nepala, ki iščejo priložnosti za povezovanje s slovenskimi podjetji.

Podrobnejše obvestilo in PPT-predstavitve predavateljev si oglejte tukaj.


Related news

Publish your comment: