EF » EFnet » Novice » Reportaža DPI 2012

Reportaža DPI 2012

08.06.2012

V torek, 29.5. 2012, je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani potekal Dan poslovne informatike. Po slavnostnem pozdravu dr. Mojce Indihar Štemberger in dr. Jurija Jakliča je sledila predstavitev novoustanovljenega društva Poslovnih informatikov in poslovnih logistov (na kratko PI-PL). Po kratki predstavitvi društva PI-PL se je pričela okrogla miza na temo: »poslovne informatike in podjetništva«. Glavni akteriji so bili na eni strani izkušeni in precej uveljavljeni »veterani« na svojem področju g. Kristjan Pečanac (BoundBreaker), g. Tone Stanovnik (Špica International), g. Aleš Zajc (Adacta d.o.o), na drugi strani pa dva mlada podjetnika: bivši študent poslovne informatike na Ekonomski fakulteti v Ljubljani Vladimir Balukčić (eŠola) in Grega Stritar (Neolab). Ti so pod taktirko izkušenega govorca Mateja Goloba (TEDxLjubljana) predstavili svoje poglede o vlogi poslovne informatike in podjetjništva. Izpostavili so najpomembnejše prelomnice pri ustanavljanju novega IT podjetja in razpravljali o tem, ali je za »skok v vodo« potreben premišljeni načrt ali pa je dovolj zgolj pogum. Govorili so o prihodnosti informatike in poklicev na področju IT pri nas in v tujini in ugotovili, da bodo  ljudje, ki bodo imela znanja (in izkušnje) iz področja IT tudi v prihodnje med bolj zaželenimi in zaposljivimi kadri v podjetjih.

Gosti okrogle mize so obiskovalce navdušili, tako s svojimi izkušnjami in znanjem, kot z dobro voljo in zabavnimi izjavami. Sproščeno vzdušje, ki je po zaključku formalnega dela prevladovalo na kratki pogostitvi, je predstavljajo dobro popotnico za nadaljevanje neformalnega dela DPI na že 5.  tradicionalnem pikniku poslovnih informatikov v Kajak Kanu klubu Ljubljana. Ta je kot vsako leto minil v znamenju druženja med študenti, profesorji in ostalimi gosti, ki so obenem uživali v dobrotah iz žara in se pomerili v košarki in nogometu.

Skratka, če povzamemo besede enega izmed udeležencev okrogle mize Gregorja Stritarja, ki je na svojem blogu zapisal: »And I’ll be wiser also because I’ve learned my lessons this time.«, bi se udeleženci DPI 2012 z njim zagotovo strinjali.

Več o DPI 2012 na spletni strani.


Image gallery:

Publish your comment: