EF » EFnet » Alumni » Imenovanje predsednika Alumni kluba Ekonomske fakultete

Imenovanje predsednika Alumni kluba Ekonomske fakultete

04.03.2013

Predsednik Alumni kluba je z današnjim dnem, s soglasjem Senata Ekonomske fakultete in imenovanjem s strani Sveta Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete, za dve leti postal gospod Janez Škrabec, ustanovitelj in direktor podjetij Riko d.o.o., Riko hiše d.o.o in Riko Invest d.o.o.

Izjemno nas veseli, da je gospod Škrabec sprejel funkcijo predsednika. Prepričani smo, da kot predsednik ne bo zgolj vodil dejavnosti Alumni kluba, temveč tudi doprinesel k nadaljnjemu delovanju,  razvoju in organiziranosti kluba.

Ob imenovanju je gospod Škrabec dejal: »Ekonomska fakulteta mi je dala odlično podlago za mojo poslovno pot, zato s fakulteto že leta zelo dobro sodelujem. Vesel sem vidnega napredka Alumni kluba v zadnjih letih in verjamem, da bomo v prihodnje skupaj naredili še več.«

Dolžnosti predsednika v mandatnem obdobju

Predsednik vodi razvoj in promocijo delovanja in poslanstva Alumni kluba. Slednje vključuje:

- sodelovanje pri vzpostavitvi dolgoročno vzdržne organizacijske strukture kluba, vključno z njegovim vodenjem,

- promocijo fakultete in Alumni kluba in fakultete tako v domačem kot mednarodnem okolju,

- prisotnost na določenih dogodkih,

- povezovanje in krepitev odnosa med člani društva,

- sodelovanje s Svetom CPOEF in Ekonomsko fakulteto v Ljubljani pri pomembnejših strateških odločitvah.

Janez Škrabec je diplomant Ekonomske fakultete in dolgoletni član Alumni kluba ter član Sveta Ekonomske fakultete. Gospod Škrabec je ustanovitelj podjetij Riko, d.o.o., in Riko Hiše, d.o.o, in podjetnik mednarodnih razsežnosti ter hkrati častni konzul Kraljevine Maroko. Med mnogimi priznanji, ki jih je prejel za svoje delo, izstopata nagradi časnika Finance (2007) in nagrada GZS (2008) za izjemne dosežke na področju gospodarstva. V letu 2009 ga je predsednik Ruske federacije odlikoval z najvišjim državniškim odlikovanjem – Redom prijateljstva, slovenski novinarji pa so ga leta 2011 nagradili z nazivom Naj direktor. Podroben življenjepis preberite s klikom na povezavo.

 Ker Alumni klub sestavljate prav vi, naši člani, se vam že vnaprej zahvaljujemo za sodelovanje, saj bomo le skupaj lahko ustvarjali dodano vrednost za nas vse.

Vabimo vas, da nas spremljajte in se udeležujte vseh dejavnosti, ki vam jih omogočamo in vas lepo pozdravljamo,

Ekipa Alumni kluba EF


Related news

Publish your comment: