EF » EFnet » Novice » Slovesen podpis Sporazuma o sodelovanju pri pripravi smernic Korporativne integritete

Slovesen podpis Sporazuma o sodelovanju pri pripravi smernic Korporativne integritete

19.06.2013

V sredo, 19. junija 2013 so v prostorih Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, predstavniki Gospodarske Zbornice, Združenja Manager, Združenje Nadzornikov Slovenije in Ekonomske fakultete, slovesno podpisali Sporazum o sodelovanju pri pripravi smernic Korporativne integritete v skladu z OECD smernicami o notranji kontroli, etiki in skladnosti poslovanja (Good Practice Guidance on Internal Controls, Ethics and Compliance), pod pokroviteljstvom predsednika RS, gospoda Boruta Pahorja. Predsednik je zbrane pozdravil in v nagovoru podprl iniciativo ter izpostavil pomen integritete in etike  v družbi.

Ob pomembnem spoznanju, da sta integriteta in temeljna načela poslovne etike ključna za doseganje poslovne uspešnosti in blaginje ljudi ter ob upoštevanju dejstva, da je poslovanje v koruptivnem okolju drago in povzroča velike ekonomske neučinkovitosti, so pred meseci na Ekonomski fakulteti v Ljubljani začeli z delavnicami o korporativni integriteti.  Tako podjetjem in študentom na učinkovit način predstavljajo pomen korporativne integritete in poštenega poslovanja. Dekan prof. dr. Dušan Mramor je poudaril, da za uspeh v poslovnem okolju ni dovolj biti le opremljen z znanjem, ampak tudi z visokimi etičnimi in moralnimi vrednotami.

IMG_8661Ekonomska fakulteta, Gospodarska Zbornica, Združenje Manager in Združenje Nadzornikov Slovenije imajo pomembno vlogo na področju dviga poslovne integritete in zagotavljanja skladnosti poslovanja, zato so ustanovili delovno skupino v okviru katere bodo s skupnimi izkušnjami, mnenji, rešitvami in vizijami izdelali Smernice korporativne integritete v skladu z OECD smernicami o notranji kontroli, etiki in skladnosti poslovanja (Good Practice Guidance on Internal Controls, Ethics and Compliance). 

Prof. dr. Jože Damijan je izpostavil, da se s Sporazumom o sodelovanju pri izdelavi smernic Korporativne integritete podpisniki zavezujejo k aktivnemu javnemu promoviranju ter spodbujanju uvedb praks etičnega poslovanja med slovenskimi podjetji. Obenem želijo svojim članom omogočiti dostop do kakovostnih programov in usposabljanj na tem področju ter podpirati svoje člane pri uvajanju skladnosti poslovanja s pravili in etiko.


Image gallery:

Publish your comment: