EF » EFnet » Novice » V januarju razstavlja umetnik Žiga Korent

V januarju razstavlja umetnik Žiga Korent

08.01.2014

Žiga Korent

 »Luč teme«

V januarju 2014 si bomo v Galeriji Ekonomske fakultete ogledali in spoznavali dela umetnika Žiga Korenta. Otvoritev razstave je potekala v torek, 7. januarja.

Žiga Korent se je rodil leta 1984. Po začetem študiju na Pravni fakulteti, je v tretjem letniku spoznal, da želja po študiju oblikovanja ni bila muha enodnevnica, ampak njegovo poslanstvo, se prepisal na NTF, smer Oblikovanje tekstilij in oblačil, ter študij leta 2011 uspešno zaključil.  Je avtor več odmevnih razstav in projektov doma in v tujini.

The restraints of knowledge, when one must observe_smUmetnik je o svojem delu povedal: »Umetnost je moja spremljevalka že od otroštva. Če je le bilo mogoče, sem nekaj ustvarjal, bodisi s svinčnikom na papir ali pa z lego kockami na tisoč in en način. Potem sem odkril svojo prvo veliko ljubezen, fotografijo. Bilo je na počitnicah v Švici ko sem prvič prijel v roke novo bratovo Yashico, s katero sem v nekaj urah z velikanskim užitkom posnel cel črno-bel film.

Prve fotografije sem obja­vil že kot petnajstletnik v reviji KIH, kjer jih redno objavljam še danes. Sredi gimnazije pa sem prvič pričel gledati svet tudi skozi svinčnik in barve in ne samo skozi kukalo fotoaparata. V nasled­njih letih sem si pridno nabiral znanje in izkušnje in si počasi izoblikoval lasten pogled na fotografijo, ki mi je kasneje odlično služil tudi pri ustvarjanju v drugih medijih.

Prav med študijem oblikovanja tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti se je število področji in medijev, v katerih aktivno ustvarjam, še povečalo. Kot študent sem fotografiji, risbi in slikam dodal še ustvarjanje videov, oblikovanje oblačil in tekstila.

Na mojem urniku pa se redno zvrstijo tudi drugi oblikovalski projekti, v zadnjem času predvsem s področja grafičnega in industrijskega oblikovanja.«

V spodnji galeriji si lahko pogledate nekaj fotografij iz otvoritve.


Image gallery:

Publish your comment: