EF » EFnet » EFnews » Milan Tomažin: »Lovljenje trenutkov je umetnost, ki me navdušuje povsod«

Milan Tomažin: »Lovljenje trenutkov je umetnost, ki me navdušuje povsod«

17.02.2015

V torek, 3. februarja 2015, je v Galeriji Ekonomske fakultete (EF) svoja dela otvoritveno predstavil fotograf Milan Tomažin. Razstava ima naslov »Through the Lens« (slovensko: »Skozi objektiv«) in temelji na »svetlobi«, ki avtorju predstavlja izziv: išče jo v vsakem trenutku in se z njo igra.

Tomažin je pri fotografiranju pozoren na objekt in osredotočen h konstantnemu iskanju pravega kota, pod katerim je lepota najbolje izražena. Na ta način fotograf nadzoruje svetlobo  ter jo uporablja sebi v prid. Z njo se je še posebej zbližal v podvodnem svetu, kjer mu je močno primanjkovalo ambientne svetlobe. Kljub temu je Milan Tomažin svoj zastavljeni izziv sprejel in si s svojimi deli prislužil številne tako domače kot tudi mednarodne nagrade.

Razstava »Through the Lens« predstavlja preko 20 fotografij raznovrstnih motivov. Kot je dejal avtor, ga fotoaparat spremlja vedno in povsod. »Pri vseh dejavnostih, ki jih opravljam. Lahko rečem, da je del mene. Temu primeren je tudi nabor motivov, med katerimi ne izbiram. Ko zaznam utrinek, lepoto tega trenutka ujamem v objektiv.«

Svoj slog Tomažin težko opiše z nekaj besedami: »Spopadam se z vsem. Fotografija mi predstavlja izziv in veselje, pa naj bo to v naravi, med arhitekturnim bogastvom, v športu ter ne nazadnje tudi v studiu. Lovljenje trenutkov je umetnost, ki me navdušuje povsod.«

Otvoritev fotografske razstave je povezovala Anja Tomažin, glasbeno noto k razstavi pa je dodal pianist in pevec  Uroš Perić.

Vljudno vabljeni, da se igri svetlobe prepustite tudi sami.

Medeja Kenda, EFnews

efnewskvadrat

 

 

 


Image gallery:

Related news

Publish your comment: