EF » EFnet » Novice » Erasmus dan

Erasmus dan

20.11.2015

V četrtek, 19. novembra, je Služba za mednarodno sodelovanje organizirala že tradicionalni Erasmus dan, na katerem so bile predstavljene možnosti študijskih izmenjav v tujino. Dogodka se je udeležilo okoli 250 študentov.

V uvodni predstavitvi je študente nagovorila vodja Službe za mednarodno sodelovanje Danijela Voljč, ki je besedo predala predhodnim udeležencem študijske izmenjave. Tako so se zvrstile predstavitve na katerih sta Klemen in Jure Šutar delila svoje izkušnje iz Koreje, Živa Kolbl iz Avstralije ter Ana Ferme iz Nemčije in Mehike. Poleg omenjenih je študente preko videokonference nagovorila še Ana Šercer, ki trenutno opravlja študijsko izmenjavo na Koç University v Turčiji. Po uvodnih predstavitvah je Danijela Voljč predstavila oblike ter možnosti izmenjave, ki jih lahko izkoristijo tekom študija na Ekonomski fakulteti. Študenti lahko izbirajo med 148 Erasmus partnerskimi šolami znotraj držav EU in 47 bilateralnimi partnerji po vsem svetu. Predstavitev je zaključil koordinator za izmenjave študentov Mirzad Brkić, ki je predstavil postopek izmenjave, možnosti štipendiranja ter kriterije za prijavo.

Po uradnem delu je sledil sejem, na katerem so domači in tuji študenti predstavljali posamezne države. Obiskovalci so z zanimanjem prisluhnili nasvetom ter izkušnjam študentov, ki so študijsko izmenjavo že izkusili.

Posebna zahvala gre tudi letos naši skupini prostovoljnih tutorjev (FELU Tutors), brez katerih dogodka ne bi mogli organizirati.

Več slik z dogodka si lahko pogledate na naši Facebook strani.


Image gallery:

Publish your comment: