EF » EFnet » EFnews » Podelitev diplom na Ekonomski fakulteti

Podelitev diplom na Ekonomski fakulteti

08.03.2016

»Diploma je vstopnica, s katero se vstop na trg delovne sile šele začenja«

V petek, 4. marca 2016, je na Ekonomski fakulteti (EF) potekala slovesna podelitev diplom študentom dodiplomskega študija. Ob tej svečani priložnosti so diplomantke in diplomanti obeležili pomemben mejnik na svoji izobraževalni poti in hkrati simbolno vstopili na novo, poslovno pot. Pridružili so se veliki družini tistih, ki že desetletja prenašajo s trudom pridobljeno ekonomsko in poslovno znanje širom po svetu.

Diplomantke in diplomanti so dragoceno listino prejeli iz rok dekanje EF, prof. dr. Metke Tekavčič, ki jih je ob tej priložnosti pozvala k temu, da so ambasadorji fakultete. Spodbudila jih je, naj gradijo vrednote, ki so jih generacije profesorjev, študentov in poslovnih partnerjev oblikovale v preteklih obdobjih, ter naj razvijajo lastno kritično mišljenje in tako odgovorno in resno prispevajo k izboljšanju današnjega časa.

Vse zbrane je nagovorila tudi slavnostna govornica Sonja Špoljarić, direktorica kadrovskih in splošnih zadev v podjetju BSH Hišni aparati, ki se v zadnjih letih uvršča v sam vrh najbolj uspešnih slovenskih podjetij. Poudarila je pomembno povezavo med zavzetostjo zaposlenih in uspešnostjo podjetja. Rezultat poslovanja je namreč odvisen tako od pridobljenega znanja kot tudi od vseh ostalih veščin in sposobnosti, načina komuniciranja ter vrednot, predvsem pa od tega, s kakšnim aktivnim zanosom sodelujemo v poslovni zgodbi. »Potrebno je, da najdemo tiste sredine, ki nas osebno zadovoljijo in v katerih uživamo, kajti šele takrat lahko dosežemo ali presežemo pričakovane cilje in rezultate.«

Diplomantkam in diplomantom je zaželela, da svojo energijo, znanje in sposobnosti uspešno izživijo v praksi in tako soustvarjajo za vse nas uspešnejšo in lepšo prihodnost. Celotno prireditev sta z zvoki flavte in harmonike povezala Neža Zupanc in Nejc Grm, študenta Akademije za glasbo v Ljubljani.

Vsem diplomantom iskrene čestitke!

Iva Drvarič, Efnews


Related news

Publish your comment: