EF » EFnet » EFnews » Informativni dan podiplomskega študija: »Ekonomija in poslovne vede govorijo o sodelovanju ljudi«

Informativni dan podiplomskega študija: »Ekonomija in poslovne vede govorijo o sodelovanju ljudi«

05.07.2016

V četrtek, 16. 6. 2016 je Ekonomska fakulteta (EF) svoja vrata odprla bodočim študentom podiplomskega študija. Ti so tako na informativnem dnevu poleg informacij o poteku študija in študijskih programih podiplomskega izobraževanja pobližje spoznali predvsem način dela fakultete, njene vrednote, dosežke in poslanstvo.

 

Dekanja EF, prof. dr. Metka Tekavčič, je ob tej priložnosti izpostavila, da študij na EF pomeni študij na ugledni mednarodni ekonomski in poslovni šoli, ki poleg uporabe najsodobnejše tehnologije »neguje in poudarja tudi neposreden stik med študenti, strokovnimi sodelavci in profesorji, kar je skozi 70 let delovanja EF vzpostavilo največjo poslovno mrežo v Sloveniji.«

To mrežo pa fakulteta širi in neguje tudi preko meja Slovenije. »Vsako stvar, ki jo delamo, delamo v globalnem smislu. Vsakemu študentu, ki je pri nas, skušamo dati tudi mednarodnega duha, mednarodno izkušnjo. Tako nas vsaka izmenjava, vsako delo v mednarodnih skupinah in vsak gostujoči profesor zelo bogati in nam pomaga razumeti svet v katerem živimo,« je o internacionalizaciji fakultete povedal prodekan za študijske zadeve, prof. dr. Tomaž Turk.

Kot potrditev povedanega je zbrane je nagovoril tudi gostujoči profesor Robert W. Robertson, PhD iz Argosy University (ZDA), ki že deseto leto uspešno sodeluje s fakulteto na področju poslovodstva in organizacije.  Sodelovanje je opisal kot čudovito izkušnjo, hkrati pa poudaril, da je EF ena izmed redkih fakultet na svetovni ravni, ki ima tako visoke akreditacije in je kot taka kvalitetna izobraževalna institucija v svetovnem merilu.

Da je mreža EF res bogata tudi v Sloveniji pa je vidno skozi številne sodelavce in organizacije, ki s fakulteta neposredno sodelujejo. Ena od teh je tudi Agencija RS za javnopravne evidence in storitve (AJPES), katere direktorica, mag. Mojca Kunšek, je v svojem nagovoru povedala, da so na agenciji vedno odprti za deljenje znanja s študenti, katerim preko fakultete omogočajo brezplačne dostope do mnogih pomembnih informacij in orodij.

Ob koncu je študente spodbudila tudi s preprostim sporočilom, ki je zaključilo in povezalo celotni informativni dan:

»Izbrali ste pravo fakulteto in ste na pravi poti.«

Iva Drvarič, Efnews

efnewskvadrat


Image gallery:

Related news

Publish your comment: