EF » EFnet » EFnews » »Saj ni res, pa je!« 38. obletnica diplome že 38. združila diplomante

»Saj ni res, pa je!« 38. obletnica diplome že 38. združila diplomante

13.10.2016

70. obletnica Ekonomske fakultete je zagotovo obeležje, ki na plan prinaša stare spomine in oživlja marsikatere zgodbe. Ob tej priložnosti se med vsem drugim sliši tudi zgodba generacije diplomantov, ki poleg vseslovenske poslovne in karierne mreže predstavlja tudi močnejšo, prijateljsko vez, ki odločno kljubuje zobu časa.

Bruci so bili davnega leta 1973, diplomirali pa v letih 1978 in 1979. Zapustili so šolske klopi, v  glavnem pa tudi že oddelali svojo delovno dobo, še vedno pa se vsako leto srečajo in en dan preživijo v enem od njihovih domačih krajev. Srečanje je 8. oktobra letos potekalo v Celju, lani v Sežani, predlani na Ptuju, pa v Puconcih in še marsikje. Krajev, kjer so se srečali v preteklih 38 letih, je toliko, da jih skoraj ni mogoče več našteti.

»Vsak ima svojo zgodbo, karierno in privatno, in en dan je vedno premalo, da si povemo vse, kar se je zgodilo in se trenutno dogaja v našem življenju,« je povedal eden izmed udeležencev srečanja. Z leti postajajo vse bolj domači in vse več jih prihaja na ta srečanja. Letos sta se jim pridružila dva, ki sta bila prvič. Ker pa jih je diplomiralo iz generacije več kot sto, pričakujejo, da jih bo vedno več. »Vsak, ki pride, potrebuje le deset minut druženja z znanimi, sicer nekoliko postaranimi obrazi in spomni se raznih dogodivščin, ki jih je doživljal kot študent Ekonomske fakultete.«

Letošnje srečanje je organizirala Brigita Čokl, ki je pred meseci izpregla v  Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana,  in čeprav edina prihaja s celjskega področja, se je izkazala kot odlična organizatorka. Skupina se je podala na potep po Celju, na raziskovanje starega mesta in obisk gradu, kjer je nastala tudi spominska fotografija vseh zbranih. Piko na i pa je druženju dala skupna večerja v gostilni pod gradom, kjer so več ur prijateljsko kramljali, kot da skupnih šolskih klopi ne bi nikoli zapustili.

img_1598

Drugo leto so namenjeni na Bovško, srečanje ob 40. obletnici leta 2018 pa bo gotovo dokaz, da Ekonomska fakulteta poleg strokovnega znanja daje še mnogo več, saj spleta prijateljstva in znanstva, ki dobljeno znanje nadgradijo in obogatijo.

Iva Drvarič, EFNews

efnewskvadrat


Related news

Publish your comment: