EF » EFnet » EFnews » Informativni dan doktorskega programa 2017: “Poglobljeno znanje za prispevek k razvoju znanosti”

Informativni dan doktorskega programa 2017: “Poglobljeno znanje za prispevek k razvoju znanosti”

08.03.2017

V torek, 7. marca 2017, je na Ekonomski fakulteti (EF) potekal informativni dan za vpis na doktorski program ekonomskih in poslovnih ved. Dekanja EF, prof. dr. Metka Tekavčič, je fakulteto izpostavila kot mednarodno poslovno šolo s tremi pomembnimi akreditacijami (EQUIS, AACSB in AMBA), kar jo uvršča med 1% najboljših poslovno-ekonomskih šol na svetu.

 

Po besedah dekanje študij na doktorskem programu predstavlja kombinacijo poslovnega, pedagoškega in svetovalnega področja,  s poudarkom na raziskovanju z različnimi strokovnjaki.

Prof. dr. Vesna Žabkar, prodekanja za znanstvenoraziskovalno delo in doktorski študij, je pojasnila, da doktorski študentje pridobijo poglobljeno znanje za raziskavo na različnih področjih. Prav tako je pojasnila vizijo njihovega prispevanja k raziskovanju. Doktorski študij na EF ponuja možnost raziskovanja na različnih področjih, kot so konkurenca, vodenje, oskrbovalna veriga in njeni procesi ter mednarodno poslovanje in trženje.

Koordinatorica doktorskega programa, prof. dr. Mateja Drnovšek, je poudarila, da EF omogoča mednarodne izmenjave z različnimi študenti in najboljšimi univerzami. Svojo mednarodno izkušnjo je z nami delila tudi diplomantka doktorskega študija, doc. dr. Alenka Slavec, ki se je v sklopu študija večkrat udeležila konferenc in seminarjev v ZDA, sodelovala je pri projektih ter osvojila tudi nagrade: »S svojim znanjem lahko konkuriraš tako na evropski kot na svetovni ravni.«

O svojem dojemanju doktorskega študija je spregovorila tudi diplomantka z Reke, dr. Ani Gerbin, ki je izpostavila pomembnost študija, s poudarkom na osebni rasti, odpiranju vrat v poslovni svet ter sklepanju različnih prijateljstev. Študent doktorskega programa, Matej Sodin, je pri tem izpostavil: »Z doktorskim študijem si povečate možnosti do zaposlitve, do najboljših delovnih mest ter hkrati pustite močan vtis na bodočega delodajalca.«

Razpis za vpis na doktorske študijske programe 3. stopnje je objavljen na spletni strani Univerze v Ljubljani. Rok za oddajo prijave je 26. junij 2017, vpis pa bo potekal na EF do 30. septembra 2017.

Marina Ristić, EFnews

efnewskvadrat


Image gallery:

Related news

Publish your comment: