EF » EFnet » EFnews » Sprehod po čarobnih notranjih svetovih

Sprehod po čarobnih notranjih svetovih

09.03.2017

V torek, 7. marca 2017, je Galerija Ekonomske fakultete (EF) dobila novo podobo z »Odtisi čarobnih svetov«, kakor je razstavo svojih likovnih del poimenovala Tanja Prezelj. Izraziti barvni kontrasti po eni strani prinašajo lahkotnost in svežino, po drugi pa jasnost in energičnost, ki obiskovalca skozi večplastnost človeških motivov, pokrajin in geometrijskih oblik popelje v notranji svet občutkov in doživetij.

 

»Umetnost je zame način izražanja sebe. Povezana je z mojo osebno potjo ter osebnostno in duhovno rastjo. Navdih za dela jemljem iz raznih meditacij, sanj ali trenutkov na sprehodih iz svojega notranjega sveta. Moj namen in hkrati sporočilo razstave na EF pa je predvsem prikaz notranjega sveta navzven. Moje slike nosijo veliko simbolike, ki jo podzavestno razumemo vsi. Verjamem, da se vsakemu, ki gleda moja dela, prebudijo drugačne asociacije na kakšne svoje zgodbe ali kakšna svoja doživetja. Želim, da se ob razstavi vsak nekoliko bolj zave tega svojega notranjega sveta, saj je enako pomemben kot zunanji svet, ki nas obdaja,« je o izraznosti razstave povedala umetnica.

 

Tanja Prezelj kot svoje posebno delo, ki predstavlja smerokaz in sporočilnost njenega ustvarjanja, izpostavlja sliko z naslovom »Birdshaman«. Njena vsebina govori o tem, da je vsak sebi svoj šaman oz. zdravilec. To mora vsak posameznik najti v sebi, saj obstaja veliko področij, kjer lahko sami sebe zdravimo, napredujemo in gremo naprej, če se le ukvarjamo sami s sabo. »Birdshaman leti po notranjih svetovih in tam najde zgodbe, s katerimi nato preko simbolov poskušam razumeti samo sebe.«

 

Tanja Prezelj je samouka slikarka, ki se z ustvarjanjem ukvarja že od malih nog, svoja dela pa je razstavljala tudi na več kot 30 skupinskih razstavah. Njeno likovno ustvarjanje vodita razmišljanje in poglabljanje vase, kjer najde navdih in mnogovrstne poti za nadaljnje notranje raziskovanje. Za postanek in razmislek vas tako v marcu vabimo v Galerijo EF, kjer lahko izrazno moč barv tudi doživite.

 

Iva Drvarič, Efnews

efnewskvadrat

 


Image gallery:

Related news

Publish your comment: