EF » EFnet » Novice » Študentje Ekonomske fakultete zmagovalci lokalnega kroga tekmovanja CFA Institute Research Challenge

Študentje Ekonomske fakultete zmagovalci lokalnega kroga tekmovanja CFA Institute Research Challenge

04.04.2017

Ekipa študentov Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, v sestavi Angela Bogoevska, Emilija Popovska, Manja Munda, Vito Sterle in Tilen Barbarič, je pod mentorstvom prof. dr. Aleša Berk Skoka, CAIA, FRM in strokovnjaka iz prakse, mag. Saša Stanovnika, vodjem oddelka analiz in glavnim ekonomistom Skupine ALTA, osvojila prvo mesto na lokalnem delu tekmovanja CFA Institute Research Challenge 2016/2017. Naloga študentov je bila poglobljena finančna analiza poslovanja in vrednotenje podjetja Petrol d.d., seznanili pa so se tudi s pomenom etičnih praks pri vrednotenju in učinkovitem delovanju finančnih trgov. Predstavitve študentov je ocenjeval panel štirih sodnikov, medtem ko so bile analize predhodno ocenjene s strani neodvisnih ocenjevalcev, pretežno strokovnjakov z nazivom CFA. Zmagovalna ekipa je napredovala v regionalni del tekmovanja, ki bo potekal med 26. in 27. aprilom v Pragi.

Društvo CFA Slovenija je že tretjič sodelovalo kot lokalni organizator študentskega tekmovanja CFA Institute Research Challenge. Na tekmovanju so sodelovale tri ekipe; poleg zmagovalne iz Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, še ekipa Zagrebške šole za ekonomijo in management in ekipa Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru. Ekonomska fakulteta v Ljubljani sodeluje pri tem projektu že tretje leto ter je bila v vseh letih zmagovalka tega tekmovanja na lokalnem delu.

 

Društvo CFA Slovenija deluje pod okriljem globalnega CFA Institute (CFA je kratica za Chartered Financial Analyst oz pooblaščeni finančni analitik). CFA Institute danes združuje že 148 lokalnih CFA društev v 71-ih državah, skupno število članov CFA Institute pa globalno presega 130.000. V slovenskem CFA društvu deluje okoli 60 članov. Več informacij o tekmovanju CFA Research Challenge, CFA Institute in lokalnem društvu CFA Slovenija lahko najdete na:

https://www.cfainstitute.org/community/challenge/Pages/index.aspx

http://www.mediaspeed.net/galerija/dogodki/14536-cfa-institute-research-challenge-2017-lokalni-finale

https://www.cfasociety.org/slovenia/Pages/default.aspx

https://www.linkedin.com/company/zsfs


Publish your comment:


Twitter: efljubljana