EF » EFnet » Novice » Ekonomsko fakulteto je obiskal prof. dr. Paul Marer

Ekonomsko fakulteto je obiskal prof. dr. Paul Marer

14.06.2017

V juniju je našo fakulteto obiskal gospod Paul Marer, profesor na CEU Business School v Budimpešti in zaslužni profesor na Kelley School of Business, Indiana University. V svoji dolgoletni karieri je bil avtor ali urednik 24 monografij in 150 člankov ter poglavij iz monografij.

V svojem raziskovanju se je posvečal predvsem spreminjajočim se ekonomskim, političnim in poslovnim razmeram na Madžarskem, pa tudi v drugih državah Centralne in Vzhodne Evrope, Rusije in Kitajske. V letu 2016 je izšla knjiga z naslovom Missing Link Discovered: Integrating Csikszentmihalyi’s Flow Theory into Management and Leadership Practice, pod katero so se podpisali Paul Marer, Zoltan Buzady, Zad Vecsey.

Koncept zanosa je bila tema raziskovalnega seminarja, ki je potekal na Ekonomski fakulteti v torek, 13. junija 2017 z začetkom ob 13. uri. Profesor Marer je razpravljal o vlogi zanosa v poslovnem svetu in predstavil spretnosti in vrednote, ki so bistvene za vodje, managerje in vse tiste, ki želijo s svojim vodenjem pri zaposlenih spodbuditi zanos (angl. flow-promoting leadership). Prikazal je tudi poslovno igro, povezano z zanosom, ki jo je v zadnjem desetletju ustvaril s skupino raziskovalcev, med katerimi je bil tudi utemeljitelj koncepta zanosa, prof. Csikszentmihalyi.

Kot nam je ob njegovem obisku na naši fakulteti zaupal prof. dr. Dušan Mramor, je prav prof. Marer zaslužen za to, da je prof. Mramor dvakrat obiskal ZDA, enkrat je bil asistent prof. Marerja. S prof. dr. Ivanom Ribnikarjem pa sta postala prijatelja, kar je zelo pripomoglo k dobrim akademskim vezem med Indiana University in Ekonomsko fakulteto.

Untitled-1

Na fotografijah so z leve proti desni: prof. dr. Dušan Mramor, prof. dr. Paul Marer in prof. dr. Ivan Ribnikar. Prva fotografija je nastala leta 1987, druga pa 2017.

 


Image gallery:

Publish your comment:


Twitter: efljubljana