EF » EFnet » EFnews » Poletna svežina Galerije EF

Poletna svežina Galerije EF

09.06.2017

6. junija 2017 je v Galeriji Ekonomske fakultete (EF) potekala otvoritev nove razstave »Eko-nom-ska«, in sicer umetnika Saše Vrabiča. Umetnik se je že drugič vrnil na EF, v preteklosti je namreč že razstavljal v Mali galeriji. Razstavljenih je mnogo del, vsa so bila naslikana v preteklih 10 letih. Slikar je večino del ustvaril v kolaboraciji s svojimi bližnjimi – otroki, sorodniki in pomočniki oz. drugimi avtorji in tako želel izpostaviti pomen demokratičnosti in sobivanja v življenju.

Saša Vrabič – slovenski akademski slikar je prepoznavno vstopil na umetniški oder na prelomu tisočletja in aktivno deloval vse od poznih devetdesetih let do danes. Utrdil se je na mednarodnem področju z razstavami po Sloveniji, na Japonskem, v Hongkongu in drugod. Njegova dela so krasila slovenski kulturni rezidenci v Berlinu in Londonu, danes pa so izobešena tudi v slovenskem parlamentu.

Umetnik se samozavestno, a sproščeno pohvali s članstvom Galerije Y, kjer sodeluje z Arjanom Preglom in Tino Dobrajc. Oba njegova kolega izhajata iz ekonomske stroke in po njegovem mnenju prinašata nov pogled na umetnost s strani trženja in promocije. Galerija Y sicer združuje najperspektivnejše slovenske umetnike, a Vrabičevi talenti presegajo likovne meje. Kot zanimivost je potrebno izpostaviti, da je od leta 2002 član glasbene skupine Perpetuum Jazzile, in sicer kot beatbox vokalist.

»Včasih se je potrebno sprostiti in se odmakniti od stroge racionalnosti,« sporoča študentom EF in upa, da bodo v njegovih delih prepoznali svež dih, ki ga potrebujejo v teh vročih, izpitnih dnevih.

 

Aleksander Koren, EFnews

efnewskvadrat


Image gallery:

Related news

Publish your comment: