EF » EFnet » Napovedujemo » EKONOMIJA ZA RADOVEDNE – SPOZNAJ JO NA ZABAVEN NAČIN

EKONOMIJA ZA RADOVEDNE – SPOZNAJ JO NA ZABAVEN NAČIN

20.09.2017

Noč raziskovalcev na Ekonomski fakulteti

Vabimo te na interaktivni raziskovalni poligon na Ekonomsko fakulteto. Presenetili te bomo z vsebinami, ki jih raziskujemo, pomagali ti bomo osvojiti nova znanja, s tvojo pomočjo pa bomo odgovorili tudi na kakšno zanimivo vprašanje.

Na Ekonomski fakulteti (Kardeljeva ploščad 17) te pričakujemo v petek, 29. septembra 2017 ob 17. uri. Na petih različnih postajah bomo skupaj raziskovali, ustvarjali, odkrivali nova obzorja in se zraven tudi zabavali. Na koncu te bo ob zbranih žigih z vsake postaje poligona čakala nagrada.

Tebe in tvoje prijatelje čakamo na vhodu med veliko in malo dvorano!

NR-EF

O projektu

Ekonomija za radovedne na  Ekonomski fakulteti je del vseevropskega projekta Noč raziskovalcev. Dogodek, ki poteka po vsej Sloveniji je namenjen vsem, ki vas zanima, “kako deluje” in kaj znanost pomeni za naša življenja. Je izjemna priložnost zlasti za mlade, saj vam bo pomagal spoznati različne vidike atraktivnega poklica raziskovalca, ki odpira vrsto kariernih možnosti. Nenazadnje je tudi priložnost za sodelovanje v zanimivih poskusih, delavnicah, predavanjih, ogledih laboratorijev ter za sproščeno druženje z raziskovalci v manj formalnem vzdušju. Mladi si boste lahko odgovorili na vrsto vprašanj, kot so: kako je biti raziskovalec, kaj vse raziskovalec pri delu počne, kako usklajuje delo s hobiji in družino.

 

Osrednji namen projekta “Noč raziskovalcev”, ki poteka v okviru platforme Znanost za življenje je popularizirati poklic raziskovalca, znanstvenika in ga približati širši javnosti, zlasti mladim. Projekt skozi vrsto aktivnosti ozavešča o družbeno pomembni vlogi raziskovalcev, znanosti in vplivu le-te na vsa področja človekovega delovanja. Obenem seznanja z vrsto evropskih pa tudi nacionalnih programov financiranja in drugih aktivnosti, namenjenih razvoju kariere raziskovalcev, raziskovalnemu delu, opremi in atraktivnih delovnih pogojev.

Program je zasnovan poljudno, kljub znanstveni in raziskovalni naravi je namenjen širši javnosti. Več informacij o projektu si oglejte na spletni strani www.znanostzazivljenje.si.


Image gallery:

Publish your comment: