EF » EFnet » Novice » Poziv k oddaji člankov za četrto številko revije REEM (Review of Economics and Economic Methodology)

Poziv k oddaji člankov za četrto številko revije REEM (Review of Economics and Economic Methodology)

23.05.2019

Revija za ekonomijo in ekonomsko metodologijo (Review of Economics and Economic Methodology, REEM) je edinstveni projekt študentov in diplomantov Ekonomske fakultete, zbranih v Gibanje za ekonomsko pluralnost – znanstvena revija, posvečena heterodoksni teoriji in modeliranju v ekonomiji, indeksirana v osrednji svetovni bazi ekonomske literature EconLit.

Revija, ki izhaja v angleškem jeziku, v njenem znanstvenem svetu pa sedi velika večina svetovno odmevnih profesorjev tega področja, kot so James K. Galbraith, Geoffrey Harcourt, Geoffrey M. Hodgson, Steve Keen, Tony Lawson, Anwar Shaikh in Deirdre N. McCloskey, poleg tega pa tudi več profesorjev Ekonomske fakultete, je doslej izdala tri številke, ki so v celoti dostopne na spletu.

Uredniki revije pozivamo k oddaji člankov za četrto številko, ki bo tokrat tematska, na temo “The Methodology of Economics: How Mathematicians Explain – Or Should They?” Rok oddaje prispevkov je 30. september 2019.

Posebna številka revije je posvečena štirideseti obletnici monografije pokojnega nizozemsko-angleškega ekonomista Marka Blauga, The Methodology of Economics: Or How Economists Explain? V njej se sprašujemo o pomenu matematične metodologije za sodobno ekonomsko misel in raziskovanje.

Več o pozivu lahko najdete na spletni strani revije, https://www.reemslovenia.com/. Vsi prispevki so pregledani v double blind recenzentskem postopku, pridržujemo si pravico zavrnitve.

Iskreno se nadejamo vaših prispevkov.

Uredniki revije:

doc. dr. Andrej Srakar, mag. Tej Gonza, dr. Urban Sušnik


Publish your comment: