EF » EFnet » Novice » Vnovično preseganje mej na Innovative All-Nighterju 2019

Vnovično preseganje mej na Innovative All-Nighterju 2019

28.05.2019

V letošnjem maju se je Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani za eno noč ponovno prelevila v prostor za kreiranje novih idej ter študentom tako omogočila, da so s svojo kreativnostjo vnovič presegali ustaljene meje. Že tretji dogodek Innovative All-nighter, ki je potekal med 17. in 18. majem, je pritegnil kar 250 študentov. Ti so tekmovali v 65 skupinah in iskali rešitve za 7 izbranih podjetij, ki sodijo med najboljše delodajalce v Sloveniji, in sicer BTC, Gorenje, Pivovarna Laško Union, Medex, Mercator, Telemach in Petrol. Dogodek v organizaciji društva Top EF, pod vodstvom Maše Madon in Aine Reljič, je tudi letos potrdil, da slednji s svojo vizijo spreminjajo in pripomorejo ne le k razvoju slovenskih podjetij, ampak tudi kompetentnosti študentov na fakulteti.

Udeleženci so morali v 24 urah za izbrano podjetje rešiti zadani izziv in podjetju predstaviti inovativno, kreativno in finančno izvedljivo idejo, ki jo bodo v podjetju v prihodnosti lahko tudi implementirali. Študentje so tako ustvarjali in iskali rešitve ter po neprespani noči predstavnikom podjetij predstavili vizijo rešitve problema, ki so jo poskušali izpopolniti do potankosti. Prav vsi so bili složnega mnenja, da je bila to nepozabna izkušnja ter obenem izjemna karierna priložnost. »Z zmago na dogodku smo kot ekipa in obenem posamezniki pokazali, da smo inovativni, polni novih idej, sposobni in timsko naravnani. Nenazadnje, pa smo pokazali, da se izzivov, ki jih poslovni svet prinaša, ne bojimo in da smo pripravljeni v prihodnosti posegati po visokih ciljih,« je o dogodku povedala ena izmed udeleženk.

Navdušenju udeležencev nad izvedbo dogodka se je v svojem nagovoru pridružila tudi dekanja EF, prof. dr. Metka Tekavčič. »Pred mano je skupina ljudi, ki so danes pokazali, da znajo in zmorejo ter da je pred njimi svetla prihodnost. Zelo sem zadovoljna in ponosna, da ste tu v takem številu, obenem pa bi se rada zahvalila predstavnikom vseh sedmih podjetij, ki ste našim študentom pripravili izzive. Za nas na Ekonomski fakulteti je sodelovanje s podjetji izjemnega pomena. Sodelovanje s ključnimi podjetji okolja, v katerem živimo, pa še toliko bolj,« je povedala in zaključila, da je to znak, da podjetja fakulteto vidijo kot odgovornega in resnega partnerja, študente, torej nosilce bodočega razvoja v naši družbi, pa kot tiste, ki znajo in zmorejo.

Pohvala in poklon gre v prvi vrsti seveda organizatorjem Top EF, ki so dogodek vrhunsko in brezhibno izpeljali, obenem pa tudi vsem udeležencem, ki so z udeležbo dokazali, da se izzivov, ki jih poslovni svet prinaša, ne bojijo in da nanje čakajo z odprtimi rokami. Čestitke!

Anja Puc, EFnews

efnewskvadrat1


Image gallery:

Publish your comment: