EF » EFnet » Novice » Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah – OSREDNJA KONFERENCA

Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah – OSREDNJA KONFERENCA

08.11.2019

Kdaj? 20. november 2019, od 9.30 do 14. ure

Kje? Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani v Mali dvorani, Kardeljeva ploščad 17.

Vabimo vas, da se nam pridružite na osrednjem dogodku v okviru Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah. Prisluhnili bomo domačim in tujim strokovnjakom, na okrogli mizi bomo razpravljali tudi o perečih zadevah ozaveščanja in prijavljanja vprašljivih poslovnih praks, razglasili pa bomo tudi zmagovalca študentskega tekmovanja za najboljši video na temo korupcije.

Soočamo se s številnimi spremembami, zaznamovani s tveganji in pogosto etično in legalno vprašljivimi poslovnimi praksami, ki kažejo tudi na šibkost nadzornih in regulatornih sistemov. Vse to pa ima seveda resne posledice na gospodarsko rast, s čimer se povečuje neenakost v družbi, zmanjšujejo se naložbe, zaupanje v trg.

Vedno več mednarodnih vlagateljev pri investicijskih odločitvah pozornost posveča nefinančnim dejavnikom. V uvodnem delu bomo govorili s predstavniki finančnih institucij o tem, kakšni so opozorilni znaki, na katere so pozorni? Kdo predstavlja tvegano stranko? Kaj pomeni netransparentni trg za tuja podjetja in investitorje?

V nadaljevanju se bomo na panelu dotaknili tudi vloge države, gospodarstva, medijev in širše civilne družbe. Kako slednje komuniciramo, torej dialog, ki ga vodimo o možnih rešitvah in odzivih med različnimi akterji v takšnih razmerah? Kajti nemalokrat z napačnimi odzivi in rešitvami lahko še bolj (neupravičeno) zmanjšamo zaupanje v naš trg in načela pravne države.

Program dogodka:

 • 9.30 Pozdravni nagovor Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani
 • 9.45 Mednarodna percepcija korupcije v Sloveniji Gregor Pirjevec, Komisija za preprečevanje korupcije
 • 10.15 Tveganje prevar pri bančnem poslovanju Jonathan Charles Locke, član uprave NKBM
 • 11.00 Izkušnje s preprečevanjem in odkrivanjem prevar Nolet Gijs, višji koordinator politike, generalni inšpektorat Evropske investicijske banke
 • 11.45 Predstavitev finalistov za najboljši študentski video na temo korupcije in glasovanje za zmagovalca
 • 12.00 Odmor za kavo
 • 12.30 Pomen ozaveščanja in prijavljanja nepravilnosti za boj proti korupciji – okrogla miza

Okroglo mizo bo vodila dr. Sandra Damijan, predsednica slovenskega odseka Združenja preizkušenih preiskovalcev prevar – ACFE. Panelisti bodo:

 • Nataša Markovič, preiskovalna novinarka
 • Goran Katušin, član uprave SID
 • Rok Praprotnik, direktor Centra za skladnost poslovanja in krepitev integritete, NLB
 • Albert Nabernik, pomočnik vodje Službe za nadzor in preiskave, KPK
 • Tomislav Cerovec, izvršni urednik HRT
 • Irena Prijović, izvršna direktorica Združenja nadzornikov Slovenije
 • 13.30 Podelitev nagrad: Tekmovanje za najboljši študentski video na temo korupcije
 • 13.45 Pogostitev

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi omejenega števila prostih mest vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite na e-mail: mjularic@deloittece.com

Pridružite se nam in nam pomagajte dvigniti ozaveščenost in zmanjšati vpliv prevar in korupcije na slovensko družbo! 

Organizatorji: Deloitte Slovenija, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru, FURS, Gospodarska zbornica Slovenije in Stalna arbitraža pri GZS, Komisija za preprečevanje korupcije RS, SBC-Klub slovenskih podjetnikov, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, Računsko sodišče RS, Združenje bank Slovenije, Združenje nadzornikov Slovenije, Slovenski državni holding, Časopisna hiša Delo, Planet GV, POP TV, EIB in Tax-Fin-Lex.


Image gallery:

Publish your comment: