EF » EFnet » Novice » Nihče ni sam – Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente ter zaposlene

Nihče ni sam – Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente ter zaposlene

04.11.2020

Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente ter zaposlene je namenjena vsem, ki se soočate z različnimi situacijami (na področju medosebnih odnosov, študija, …), ob katerih se vam porajajo:

  • (vsakdanja) vprašanja, ki bi jih želeli »premleti« z nekom,
  • stiske, neprijetna doživljanja,
  • želje po razmisleku o nadaljnjih korakih (povezanih s konkretnim problemom, ali v življenju na sploh, osamosvajanju, partnerstvu itd.),
  • potrebe po soočanju s preteklimi bolečimi izkušnjami,
  • težave pri doseganje ciljev, problemi z  motivacijo, ipd. in bi si želeli nekaj narediti s tem,
  • želje po izboljšanju komunikacije in medosebnih odnosov (partnerskih, odnosov z avtoritetami, starši,…), asertivnosti, …

V psihosocialno svetovalnico ste vabljeni tudi študentje in študentke, ki bi si želeli z nekom razmišljati o različnih pogledih, vprašanjih, dilemah, nejasnostih glede (bodočega) profesionalnega dela ali vprašanjih, ki se vam pojavljajo tekom prakse, obiskov, soočanj … z uporabniki in institucijami (supervizija, koučing).

Namenjena pa je tudi vsem, ki ste zgolj radovedni, ali pa bi želeli poklepetati o sebi, dobiti kakšno povratno informacijo o svojem delovanju…

Kdo smo? Trenutno deluje Psihosocialna svetovalnica le na daljavo!

Na Zdravstveni fakulteti se lahko obrnete na svetovalke in svetovalce:

Na Pedagoški fakulteti se lahko obrnete na svetovalke:

Kako do svetovalcev?

Napišete mail tistemu, h kateremu želite priti in se tako dogovorite za termin, ki obema ustreza. Če se slučajno dogovorjenega termina ne morete udeležiti, vas prosimo, da sporočite svojo odsotnost vsaj nekaj dni prej, da lahko termin izkoristi kdo drug!

Ker smo usposobljeni na področju različnih specialističnih, svetovalnih in (psiho)terapevtskih šol in imamo raznovrstne izkušnje pri nudenju psihosocialne pomoči, zagotavljamo, da bomo lahko ustrezno pokrivali širok spekter pristopov in intervenc, ki jih študentke in študentje v različnih življenjskih situacijah in kontekstih potrebujete in hkrati znali prepoznati situacije, ko je nekoga potrebno usmeriti k drugim strokovnim profilom.

Vendar naj še enkrat poudarimo: psihosocialna svetovalnica je namenjena tudi povsem vsakodnevnim, »običajnim« vprašanjem, razmislekom. V njej boste lahko to naredili neobremenjeno, v miru, s strokovnjakom, ki se bo v tistem času resnično posvetil le vam. Pri tem vam zagotavljamo anonimnost, diskretnost in zaupnost (torej bo vse, o čemer boste spregovorili v svetovalnici, ostalo le med vama s strokovnjakom)!

Še več informacij o raznolikih oblikah pomoči pa najdete v prispevku EF pomaga.

PsihoEFektivni: skrbim zase in za druge

Infografika za študente_1

 


Publish your comment: