EF » EFnet » Poslovna izobraževanja » Farmakoekonomika – za zaposlene v zdravstvenem sektorju in farmacevtski industriji

Farmakoekonomika – za zaposlene v zdravstvenem sektorju in farmacevtski industriji

29.09.2021

V novembru bo v organizaciji Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete potekala delavnica Farmakoekonomika, ki je namenjena zaposlenim v zdravstvu, farmacevtski industriji ter zaposlenim v javnem in zasebnem sektorju, ki so zadolženi za ekonomske analize in vrednotenja. Program je razvila prof. dr. Petra Došenović Bonča z Ekonomske fakultete v Ljubljani, kot predavateljica pa se ji bo pridružila tudi dr. Laura Bojke iz Univerze v Yorku.

Delavnica bo udeležencem pomagala razumeti teoretičen vidik in praktično uporabo ključnih elementov sistemov javnega zdravstva ter ponudila vpogled v vlogo ekonomskega vrednotenja programov zdravstvenega varstva in omejitev pri oblikovanju politik. Tekom delavnice bodo predstavljeni tudi ključni analitični koraki, potrebni za razvoj ekonomskih analiz oziroma ključni koraki pri oblikovanju modela stroškovne učinkovitosti.

Delavnica bo potekala v novembru, v online obliki in bo razdeljena na dva dela:

  • 1. del: Health economics, key elements of health care systems, ki bo potekal 2., 4. in 5. novembra 2021, izvajala pa ga bo Petra Došenović Bonča z Ekonomske fakultete.
  • 2. del: Economic Evaluation in Health, ki bo potekal 8., 9. in 10. novembra 2021 in ga bo izvajala Laura Bojke (Univerza v Yorku).

Več informacij o delavnici >>>

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na že 4. izvedbi delavnice Farmakoekonomika.

 


Publish your comment: