EF » EFnet » Novice » Združenje BGS medse sprejelo novo generacijo diplomantov

Združenje BGS medse sprejelo novo generacijo diplomantov

20.06.2022

V četrtek, 16. junija 2022, je Ekonomska fakulteta gostila slovesno podelitev članskih listin združenja Beta Gamma Sigma (BGS). Članstvo v društvu, ki je bilo na fakulteti ustanovljeno leta 2012, je dostopno le najboljšim študentom in diplomantom institucij, ki imajo akreditacijo AACSB. Več kot 750.000 poslovnežem, ekonomistom in strokovnjakom po svetu se je tako pridružila 12. generacija 170 novih članov z Univerze v Ljubljani, od katerih so nekateri prejeli že drugo priznanje za svoje študijske dosežke.

»Ponosni smo, da ste vi, odlične študentke in študenti, del naše akademske skupnosti in s svojimi dosežki prispevate k uveljavljanju naše fakultete v izobraževalnem okolju,« je novim članom čestitala dekanja Ekonomske fakultete prof. dr. Metka Tekavčič.

 

Zbrane je nagovoril tudi častni govorec Janez Škrabec, direktor podjetja Riko d.o.o. in predsednik Alumni EF. »S svojim odličnim delom ste vzbudili pozornost enako odličnih. Z nocojšnjo zavezo klubu Beta Gama Sigma ustvarjate novo jedro bodočega uspešnega podjetniškega omrežja. Beta, Gama in Sigma v imenu kluba simbolizirajo vrednote: čast, modrost in prizadevnost. To so najvišja načela, ki se jim zavezujete z vstopom v združbo BGS. Zvestoba tem vrednotam in intimna odločenost, da jim sledite in jih ponotranjite, vam bo v pomoč in oporo pri posamičnih odločitvah, kot tudi pri zarisovanju življenjske in poklicne poti. To je najgloblji namen in pomen teh notranjih kompasov in zunanjih zavez. Če kdaj, so te vrednote pomembne danes, ko smo v stiski, ko odpovedujejo naša pravila in mehanizmi varnosti. Kadar svet iztiri, je moralni zakon temelj, na katerega se moramo opreti pri še včeraj nepredvidenih odločitvah.«

Vsaka podružnica BGS ima možnost, da letno nominira dva častna člana, ki sta vidna predstavnika poslovne skupnosti in sta se v poslovnem svetu izkazala z izjemnim voditeljstvom. V letu 2022 sta to postala Vanja Hrovat, predsednica uprave zavarovalnice Generali, in Andrej Božič, BB Consulting. Častne listine sta uradno prejela tudi prejemnika iz leta 2021, Zlata Tavčar, ustanoviteljica in direktorica družbe Tax-Fin-Lex, in mag. Radenko Mijatović, direktor družbe MSIN in predsednik Nogometne zveze Slovenije, ter prejemnika iz leta 2020, Tatjana Fink, direktorica družbe DEMT d.o.o., in dr. Yuri Sidorovich, odgovorni partner za revizijo za Deloittovo regijo Južna srednja Evropa..

Iva Drvarič, EFnews


Image gallery:

Publish your comment: