EF » EFnet » Novice » Informativni dan na Ekonomski fakulteti

Informativni dan na Ekonomski fakulteti

17.02.2023

V petek, 17. februarja 2023, se je na Ekonomski fakulteti zbrala verjetno najbolj perspektivna množica dijakov, ki si bodo kmalu začeli graditi prihodnost. Samo v petek je več kot tisoč vedoželjnih dijakov prišlo na ogled ene od prvih treh fakultet, ki so jih imeli v ožjem izboru. V dveh nabito polnih predavalnicah so prejeli osnovne informacije o tem, kaj jih čaka, ko se bodo prelevili v študente Ekonomske fakultete.

Po uvodnem predavanju so se dijaki pod vodstvom študentov združenja Povezani EF sprehodili po fakulteti, mimo knjižnice, menze in predavalnic ter se spoznali s prostori, kjer bodo preživljali svoja študijska leta, pa tudi z obštudijskimi dejavnostmi, ki jih združenje omogoča.

Tisti z jasno začrtanimi cilji so pogumno stopili do info točk, kjer so najpogosteje želeli več podrobnih informacij o usmeritvah študijskih programov, ki so na voljo na Ekonomski fakulteti in jih sicer izberejo ob vpisu v drugi letnik.

Da bi začutila pravi utrip informativnega dne, sem nekaj besed spregovorila z bodočimi študenti in študentkami. Dijakinji iz škofjeloške gimnazije sta mi zaupali, da sta že odločeni in da se veselita študija na Ekonomski fakulteti, ena od njiju celo na angleškem programu. Drugi so še izbirali med sosednjimi fakultetami, kot sta Pedagoška fakulteta in Fakulteta za družbene vede.

Kot nadgraditev poklica ekonomski tehnik sta si dijakinji iz Novega mesta izbrali študij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in nimata drugih želja. Kasneje bosta izbirali med študijskima smerema management in marketing.

Prijatelji z različnih gimnazij v Ljubljani – Bežigrad, Šentvid in zasebna gimnazija Erudio – so povedali, da še izbirajo med ekonomijo in pravom oz. finančno matematiko, a imajo že približno začrtano smer. Na EF jih je najbolj prepričala široka izbira programov, ki potekajo tudi v angleškem jeziku.

Vsem zainteresiranim želimo, da je njihova izbira prava ter da ne pridejo le na želeno fakulteto, ampak tudi uspešno zaključijo izbrani študij.

Danica Tajčman, EFnews


Image gallery:

Publish your comment: