EF » EFnet » Napovedujemo » Vabilo zaposlenim in študentom za udeležbo na konferenci Kapitalski trgi 2023

Vabilo zaposlenim in študentom za udeležbo na konferenci Kapitalski trgi 2023

18.05.2023

Medijska hiša Delo ponovno organizira poslovno konferenco Kapitalski trgi 2023, ki bo 23. maja 2023 ob 9. uri na Gospodarski zbornici Slovenije.

Na njej bomo s ključnimi gospodarstveniki in strokovnjaki za kapitalske trge v Sloveniji pogledali, kakšna je smer kapitalskega razvoja v Sloveniji, kaj so priložnosti in kaj ovire za finančni sektor ter kakšen je pomen trajnostnega poslovanja podjetij za dostop do finančnih sredstev.

Zbrane goste bodo v uvodu nagovorili Stojan Petrič, direktor medijske hiše Delo, Tibor Šimonka, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije, in Nikolina Prah, državna sekretarka, pristojna za finančni sistem na Ministrstvu za finance RS.

Uvodni govornik bo generalni direktor skupine GrECo Georg Winter, ki je ključna oseba na področju korporativnega upravljanja tveganj in zavarovanj v srednji in vzhodni Evropi.

Sledil bo plenarni govor dr. Žive Jezernik, pooblaščenke uprave za področje trajnosti in tveganj na Triglav Skladih, o finančnih institucijah kot gonilni sili zelenega prehoda.

Nadaljevali bomo s prvo okroglo mizo o investiranju v trajnostni razvoj kot poslovni priložnosti finančnega sektorja. Moderator Nejc Gole, namestnik urednika gospodarske redakcije v Delu, bo na okrogli mizi gostil Benjamina Jošarja, predsednika uprave Triglav Skladi, Natalijo Stošicki, direktorico Oddelka za naložbe in evropske programe v SID banki, Janeza Grošlja, direktorja ALFI Renewables, Matjaž Lorenčič, član uprave Ilirika, Tima Umbergerja, partnerja v družbi za upravljanje premoženja East Capital, in Briana Alexandra, vodjo GrECo skupine za finančne institucije.

Sledil bo plenarni govor mag. Marjane Majerič, direktorice Zbornice osrednjeslovenske regije na Gospodarski zbornici Slovenije, o horizontih prihodnosti gospodarstva.

Dogodek bomo zaključili z drugo okroglo mizo o financiranju odgovornega lastništva za trajnostni razvoj, ki jo bo moderiral Marko Jaklič, profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Na njem bodo sodelovali Tej Gonza, ustanovitelj in direktor Inštituta za ekonomsko demokracijo, mag. Anita Stojčevska, glavna izvršna direktorica SKB banke, Tilen Sotler, izvršni direktor Dewesofta, Jure Kvaternik, predsednik uprave Deželne banke, in Andrej Lasič, član uprave, pristojen za korporativno in investicijsko bančništvo v NLB.

Program in govorniki najdete tukaj.

Menimo, da bi bil dogodek lahko zanimiv za zaposlene in študente vaše fakultete.

Za študente in zaposlene Ekonomske fakultete je na voljo nekaj brezplačnih kotizacij. Prijavite se na elektronski naslov: pia.heybal@delo.si. Prijave zbirajo do petka, 19. 5.

Z oddajo prijave je udeležba obvezna.


Publish your comment: