EF » EFnet » Napovedujemo » Analiza metod ocenjevanja stohastičnih dinamičnih modelov splošnega ravnovesja z metodo največjega verjetja

Analiza metod ocenjevanja stohastičnih dinamičnih modelov splošnega ravnovesja z metodo največjega verjetja

06.06.2005,

V okviru SMF seminarja bo v ponedeljek, 13. junija 2005 ob 16:00 uri v Lila dvorani Soeren Johansen (Department of Statistics and Operations Research, University of Copenhagen) predstavil analizo metod ocenjevanja stohastičnih dinamičnih modelov splošnega ravnovesja z metodo največjega verjetja. Naslov članka, ki ga bo predstavil, je: What Is the Price of Maximum Likelihood?
Prof. dr. Soeren Johansen je zaradi prispevka na področju analize časovnih vrst in razvoja metod ocenjevanja in testiranja modelov vektorske avtoregresije postal najbolj citiran avtor v ekonomski literaturi na svetu. Svoja dela je med drugim objavil v revijah Biometrika, Econometrica, Journal of Econometrics, The Econometric Journal in Journal of Time Series Analysis. Prispeval je tudi v Handbook of Econometrics.
Na brezplačni seminar se lahko prijavite v pisarni RCEF po telefonu (01) 58-92-489, ali po e-pošti na naslov rcef@ef.uni-lj.si, do petka, 10. junija 2005.

Vljudno vabljeni!


Related news

Publish your comment: