EF » EFnet » Novice » EF ekskurzije o turizmu – Bohinj Park Hotel, d.o.o.

EF ekskurzije o turizmu – Bohinj Park Hotel, d.o.o.

28.03.2011

V petek, 25. marca 2011 je v okviru predmeta Environmental management in tourism potekala izobraževalna ekskurzija v Bohinj Park Hotel, d.o.o., ki se je je udeležilo 30 študentov.

Anže Čokl, direktor podjetja je predstavil inovativne rešitve in uporabljene tehnologije za energetsko učinkovitost in posledično zmanjševanje obratovalnih stroškov ob hkratnem zmanjševanju vplivov na naravno okolje. Predstavil je tudi postopek pridobitve in zahtevane kriterije za pridobitev znaka za okolje Zeleni globus (Green Globe), katerega je hotel pridobil kot prvi v Sloveniji. Sledila je živahna diskusija in ogled hotela. Po končanem obisku hotela je sledil sprehod do slapa Savice, nad katerim so bili posebej tuji študenti izredno navdušeni.

V ponedeljek, 28. marca 2011 je v okviru predmetov Trajnostni turizem in Sustainable tourism pod vodstvom asistenta mag. Kira Kuščerja potekala izobraževalna ekskurzija, prav tako v Bohinj Park Hotel, d.o.o. Ekskurzije se je udeležilo 51 študentov. Poleg ogleda hotela je direktor hotel Anže Čokl govoril o poslovanju podjetja in predstavil izzive, s katerimi se tovrstno podjetje sooča. Študenti bodo v okviru predmetov naredili poslovne projekte, v katerih bodo opredelili probleme in poiskali rešitve za trženje hotela B2B in B2C, raziskali destinacijski menedžment in potencialne sinergije s planiranim smučiščem ter opredelili strategijo razvoja in potencialne nove tehnologije.


Image gallery:

Related news

Publish your comment: