EF » EFnet » Novice » Delo MeNE išče 2011

Delo MeNE išče 2011

14.04.2011,

Na Ekonomski fakulteti smo tudi letos organizirali karierni dan Delo MeNE išče, ki je potekal 13. aprila 2011.

Namen dogodka je bil povečati zaposlitvene možnosti naših študentov in diplomantov, s poudarkom na pridobivanju znanj in veščin, ki jih na karierni poti – poleg formalno pridobljenih znanj v času študija – študenti še potrebujejo. Da se tega zavedajo tudi sami, so dokazali z visoko udeležbo, saj je na dogodek prišlo preko 600 študentov, mnogi tudi z drugih fakultet, predvsem FDV, FU in PEF.

Pripravili smo 13 predavanj, na katerih so študenti izvedeli, kako se pripraviti na prvi stik z delodajalcem, kako postopati pri iskanju zaposlitve v tujini ter pomembne značilnosti trga dela v Sloveniji in tujini. Posebnost letošnjega dogodka je bil ZAPOSLITVENI LABoratorij, kjer so se udeleženci na praktičnih primerih lahko seznanili, kaj pomeni dobra prestavitev delodajalcu in preko simulacije zaposlitvenega razgovora spoznali, katera so tipična vprašanja, ki jih izpraševalci postavljajo mladim iskalcem zaposlitve.

Posebno pozornost smo ponovno namenili študentom s posebnimi potrebami, ki so se seznanili s postopki pri iskanju zaposlitve, ki so zanje specifični ter spoznali vlogo zaposlitvene rehabilitacije v procesu zaposlovanja invalidov. Dogodek je bil dobro obiskan tudi z njihove strani, prišli pa so tudi študenti drugih fakultet.

Tudi letošnji DMI smo zaključili z okroglo mizo z naslovom Različne kariere – isti cilj, na kateri so se nam predstavili uspešni managerji, katerih karierne poti so zelo različne, vsem pa je skupen isti cilj, postati uspešen in graditi kariero.


Image gallery:

Related news

Publish your comment: