EF » EFnet » Alumni » Gregor Vovko: »Naša odgovornost je, da spreminjamo stvari, ki se jih da spremeniti«

Gregor Vovko: »Naša odgovornost je, da spreminjamo stvari, ki se jih da spremeniti«

12.12.2014

9. decembra 2014 je na Ekonomski fakulteti (EF) potekal dogodek z naslovom Psihološki profil managerja, in sicer v organizaciji Alumni MANAGERS’ LOUNGE. Druženje je bilo namenjeno managerjem ter vsem, ki jih tovrstna tematika zanima. Gost, psiholog Gregor Vovko,  vodja prodaje v podjetju Competo, je predaval o osebnosti in osebnostnih značilnostih, prav tako o tem, zakaj in kako sta optimizem in čustvena inteligenca pomembna za managerje.

Dogodek se je začel s pozdravnim nagovorom predsednika Alumni MANAGERS’ LOUNGE Zlatka Paska, nadaljeval pa s predavanjem psihologa Gregorja Vovka. Kot je dejal, je managiranje veliko več kot vodenje. Ker je manager povezan z ljudmi okrog sebe, je zelo pomembno, kakšen motivator je. »Manager bi moral biti usmerjen na cilje in odnose«. Po besedah gosta se vse začne pri osebnosti. »Enako osebnostno lastnost se lahko dojema drugače in nobena osebnostna lastnost ni ne dobra, ne slaba«. Gregor Vovko je mnenja, da je potrebno razvijati tiste potenciale, ki bodo učinkoviti, ter da se je potrebno zavedati, da se ljudi ne da spremeniti.

»Dve lastnosti, ki ustvarjata razliko, sta optimizem in čustvena inteligenca. Optimizma se da naučiti. Optimistični ljudje so v svojem okolju bolj učinkoviti«. Vovko je poudaril, da moramo vedeti, kdo smo, da moramo delati na sebi ter spreminjati stvari, ki se jih da spremeniti, saj je to naša odgovornost. »Čustveno inteligenco se da razvijati celo življenje, je stvar našega interesa. Vsi pa imamo veliko prostora za izboljšavo«. Povedal je, da je bistvo vsega, da spreminjamo tisto, kar lahko, ter da nam naša osebnost omogoča učinkovito načrtovanje poti do ciljev. »Dober vodja se ne rodi, lahko se rodi človek z dobrimi potenciali za dobrega vodjo«. Ob zaključku je poudaril pomen proaktivnosti, saj se stvari nikoli ne zgodijo same po sebi. Managerjeva odgovornost je, da ve, kdo je v nečem dober in kdo ne, ter ustvarjanje okolja, ki bo zaposlene usmerjalo.

Več fotografij z dogodka >>>

Tatjana Žagar, EFnews

efnewskvadrat


Image gallery:

Related news

Publish your comment: