EF » EFnet » Alumni » Alumni dogodek: »Bonton je kultura vedenja«

Alumni dogodek: »Bonton je kultura vedenja«

20.03.2017, ,

V sredo, 15. marca 2017, je v restavraciji Romansa v Ljubljani v sklopu organizacije Alumni Gurman potekala delavnica »Poslovni bonton, kultura pitja in prehranjevanja«. Delavnica je bila namenjena vsem, ki so se želeli naučiti splošnega poslovnega bontona v različnih situacijah. Delavnico je vodila Bojana Košnik, strokovnjakinja z dolgoletnimi izkušnjami na področju poslovnega bontona in protokola.

V bontonu obstaja pravilo, da vedno določimo odnos do posameznika (nadrejeni-podrejeni, gostitelj-gost), ki ga imamo do njega, in se po njem tako tudi ravnamo. »V poslovnem svetu prevladuje hierarhija,« je izpostavila Bojana Košnik. Pri tem velja, da spol in starost zanemarimo, saj šteje le naša pozicija.

 

»S penino vedno samo nazdravimo in ne »trkamo«.

V triurnem predavanju nas je Bojana Košnik opomnila na že znane vsakdanje situacije ter nas naučila, kako se moramo pravilno obnašati pri pogostih poslovnih situacijah. Ko primemo kozarec ali pribor, zapestje druge roke počiva na mizi. Prav tako pribora ne odlagamo več na prt, ko enkrat začnemo jesti. V primeru odmora ga odložimo na krožnik.

Bojana Košnik je bila pri svojem učenju res podrobna, opazovala je pravilno nalaganje hrane na vilice, opozorila, da se solate v skledicah ne reže, kruh pa odlomimo in ne grizemo.

»Sodobni bonton ima veliko novosti, ki so se pojavile z ekonomsko neodvisnostjo žensk in z načelom emancipacije. V današnjem času je vsaka finančno neodvisna ženska gospa, in sicer ne glede na ostale statuse v preteklosti,« je obrazložila Bojana Košnik. Pri organizaciji različnih poslovnih dogodkov moramo biti pazljivi tudi pri določitvi vrstnega reda glede na pomembnost samega gosta. V primeru zaključnih govorov ima zadnji govornik lahko najdaljši govor. »Dolžina ženskega krila in dolžina govora nista nikoli dovolj kratki,« je v šali zaključila.

Marina Ristić, EFnews

efnewskvadrat


Image gallery:

Related news

Publish your comment: