EF » EFnet » Novice » FOTO: Konferenca Cutting Edge of Digital Mind

FOTO: Konferenca Cutting Edge of Digital Mind

25.09.2017

Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete je v četrtek,  21. septembra 2017 v hotelu  InterContinental v Ljubljani, organiziral drugo mednarodno konferenco o digitalni preobrazbi – »Cutting Edge of Digital Mind«.

Gostili smo predavatelje iz Velike Britanije, Grčije, Švedske, Hrvaške in Slovenije ter uspešna podjetja, ki so predstavila uspešne digitalne strategije ter delila svoje izkušnje s področja digitalne preobrazbe. Uvodno predavanje je pripadlo Bojanu Jerbiću iz Fakultete za strojništvo v Zagrebu, ki je govoril o 4. industrijski revoluciji ter vplivu, ki ga bodo v prihodnosti imeli roboti ter umetna inteligenca na naše življenje. V prvem delu sta sledila še Nikolaos Dimitriadis, ki je predstavil svoj pogled na digitalno kulturo ter Tea Colaianni, ki je odprla zanimivo temo o vplivu umetne inteligence na življenje in delo ljudi. Po prvem odmoru je Primož Kordež, svetovalec slovenskemu FinTech podjetju ICONOMI predstavil prednosti ter slabosti blockchain tehnologije, My Lindström iz Volvo Car Group pa je spregovorila o prihodnosti avtomobilske industrije. Pred kosilom je Jure Erjavec iz Ekonomske fakultete predstavil tudi rezultate raziskave o digitalni preobrazbi slovenskih podjetij.

Konferenco je obiskalo več kot 200 udeležencev, ki so poleg zgornjih strokovnjakov, prisluhnili tudi predstavnikom slovenskih podjetij Bisnode, A1 Slovenija, NLB in Petrol, ki so predstavili kako se sami v podjetju soočajo z digitalno preobrazbo. Na koncu pa so se nam pridružili še govorci iz podjetij Smart Optometry, Visionect in SunContract, ki so predstavili svojo kulturo in pogled na digitalizacijo.

Partnerji konference so bili Volvo Car Slovenia, Kolektor, Zavarovalnica Triglav, Bisnode in Lider media.

 

 


Image gallery:

Related news

Publish your comment: