EF » EFnet » Novice » Razstava – Dani Žbontar – “Klop”

Razstava – Dani Žbontar – “Klop”

20.06.2018

V  juniju 2018 se v Galeriji Ekonomske fakultete predstavlja umetnica, in sicer keramičarka Dani Žbontar z razstavo poimenovano Klop.

»Mestni vrvež, naglica, pomanjkanje časa …Ustavi čas … Na trati postoj in se odpočij na valoviti klopi. Ptice očiščenih linij in toplih barv so tu v vlogi varuha udobja in narave. Hkrati nežne in nevarne, da ne bi kdo zmotil miru.«

Dani Žbontar

Umetnica je leta 1982 diplomirala na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Leta 1989 je na College of Liberal Arts v Mississippiju (ZDA) končala enoletni študij keramike, slikarstva in kiparstva. Ukvarja se z oblikovanjem keramike.

Za svoja dela je dobila številne nagrade doma in po svetu; 1. Mednarodni trienale keramike UNICUM 09, Narodni muzej Slovenije, Ljubljana, 2009, III. nagrada, Mednarodni bienale keramike Vallauris, Vallauris, Francija, 2012, Mednarodni Ex-tempore keramike Piran, 2013, častno priznanje, The 10th International Ceramics Competition Mino, Mino, Japonska, 2014, častno priznanje, Ex-tempore Piran 2015. Mednarodni Ex-tempore keramike, Piran, Slovenija, 2015, Grand Prix, nagrada občinstva,  16. mednarodni  Ex-tempora keramike v Piranu je avtorica za skulpturo »Zavrženo« dobila Grand Prix, nagrada občinstva.

Živi in dela v Ljubljani.

Otvoritev razstave je potekala v torek, 19. junija 2018 ob 17. uri v prostorih Galerije.


Image gallery:

Related news

Publish your comment: