EF » EFnet » Napovedujemo » Tradicionalno srečanje bančnikov in finančnikov iz Slovenije

Tradicionalno srečanje bančnikov in finančnikov iz Slovenije

23.10.2019

Konec novembra bo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani potekal tradicionalni seminar Denarna politika in banke v prihajajočem letu, ki vsako leto združi strokovnjake s področja denarništva in bančništva, da skupaj pogledajo, kaj bo prineslo prihajajoče leto.

Tokratni seminar bo potekal v času, ki ga določajo številne neznanke in negotovosti – pričakovanja o znižani gospodarski rasti, povečana dohodkovna tveganja za banke, novi FinTech ponudniki storitev, neobanke itd … Pri tem pa zadnji ukrepi ECB za nedoločen čas podaljšujejo ekspanzivno denarno politiko, ob hkratnem nadaljevanju prakse še dodatno znižanih negativnih obrestnih mer, okoliščine torej, ki za posamezne banke in bančno panogo kot celoto predstavljajo resen izziv in silijo v iskanje novih rešitev.

Na seminarju tudi letos pričakujemo ugledne predavatelje, ki bodo prikazali poglobljeno analizo stanja tako na makroekonomskem področju ter na področju denarne politike in javnih financ, kot tudi na področju poslovanja bank, ki so že v procesu prilagajanja svojih poslovnih modelov in iskanju alternativ pri nadomeščanju izgubljenih dohodkov. Pridružili se nam bodo gostje iz Banke Slovenije, EIPF, Ministrstva za finance, Microsofta in European Banking Authority, z nami pa bo tudi guverner Banke Slovenije, mag. Boštjan Vasle.

Program je oblikoval prof. dr. Marko Košak iz Ekonomske fakultete, potekal pa bo 27. in 28. novembra 2019 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Verjamemo, da vam bo tudi letošnji seminar s svojo tematsko širino zanimiv vir novih informacij, hkrati pa priložnost za poglobljeno diskusijo s predavatelji in drugimi udeleženci.

Vljudno vabljeni!

Več o seminarju >>>


Related news

Publish your comment: