EF » EFnet » Gostovanja » Podjetništvo združuje predavanja z gosti iz prakse

Podjetništvo združuje predavanja z gosti iz prakse

06.11.2019

Pri predmetu Sodobno podjetništvo na podiplomskem študiju Podjetništva klasična predavanja združujemo z obiski gostov iz prakse – podjetnikov. V mesecu oktobru sta nas obiskala podjetnika iz dveh slovenskih podjetij na področju spletnih aplikacij – prehranjevanja in govora. Podjetnika sta se s študenti pogovarjala o prepoznavanju in razvijanju podjetniških priložnosti.

Karlo Medjugorac je vodja produkta pri podjetju Blub Blub. Vodilni proizvod podjetja je aplikacija Speech Blubs, ki otrokom pomaga pri razvoju govora. S proizvodom se je podjetje odzvalo na globalno podjetniško priložnost, saj vsak četrti otrok potrebuje potrebuje pomoč pri normalnem razvoju govora.

Borut Markelj je ustanovitelj podjetja Trilogic, ki razvija spletno aplikacijo ehrana. Aplikacija zagotavlja enostaven način naročanja dostave hrane na dom v Sloveniji. Portal združuje dostavljalce hrane na dom iz cele Slovenije na en sam, uporabniku prijazen portal ter nudi naročniške ugodnosti, poleg tega pa se povezuje tudi s ponudniki prehrane, ki nimajo lastnih dostavljalskih služb.


Publish your comment: