EF » EFnet » Napovedujemo » Prehrana in vadba v karanteni. Miti in resnice?

Prehrana in vadba v karanteni. Miti in resnice?

07.01.2021

Nahajamo se v situaciji, kjer sta optimalna fizična in psihična kondicija posameznika pomembna bolj kot kadarkoli prej. Zaradi razmer in preventivnih ukrepov se večino časa zadržujemo doma, premalo pozornosti pa posvečamo gibanju in zdravi prehrani. Posledice slabe prehrane ob ‘zasedenosti’ lahko negativno vplivajo na imunost in imajo resne posledice tudi v času po koronavirusu. ”Koronatena” (lock-down) pa nam vseeno ponuja številne priložnosti in možnosti za zdrav začetek – izkoristimo jih.

Se tudi sam želiš podučiti o zdravi prehrani in pomembnosti fizične aktivnosti? Potem je delavnica S PREHRANO IN VADBO V KARANTENI prava izbira zate. Predavanje prihaja ob izidu prve slovenske prehransko-športne pregledne znanstvene študije v pandemiji koronavirusa (Budler & Zovko, 2020).

Na predavanju boste izvedeli, kako oblikovati jedilnik, da postanete metabolno fleksibilni bodisi z več mišične mase ali izgubo odvečne maščobe ter odpornejši. Prav tako boste bolje spoznali pomen kalorij in različnih makrohranil (ob različnem času), dotaknili pa se bomo tudi naprednih prehranskih in vadbenih metod ter bistvenih prehranskih dodatkov s pozitivnim vplivom na imunski sistem. Drugi del delavnice bo namenjen vašim morebitnim vprašanjem in priložnosti za nadaljnje promocijsko sodelovanje s predavateljem.

KDAJ : 12. 1. 2021 ob 18:00
KJE : Zoom (povezavo prejmete po prijavi, preko elektronske pošte)
PRIJAVA? Prijava je BREZPLAČNA, a OBVEZNA: https://forms.gle/nigM3wpFuVW3WTWL7

O PREDAVATELJU: Dr. Marko Budler je magistriral s tehnologij naprednih materialov, doktorski študij pa nadaljeval na Ekonomski fakulteti, kjer je redni član Katedre za poslovno informatiko in logistiko. Je mentor Fitnes zveze Slovenije, raziskovalec in kolumnist s področja nutricionistike in športa ter kot soustanovitelj znamke Pro-FIT Team prenaša svoje znanje kot certificiran trener fitnesa. Široko znanje na danih področjih pogosto deli na spletni platformi Instagram, kjer ga najdeš pod uporabniškim imenom @marksonsei. Z januarjem začenja tudi velik vseslovenski FIT-izziv, katerega del si s sodelovanjem ali spremljanjem lahko tudi ti!

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na povezanief@gmail.com.

Dogodek so omogočili:
- Povezani EF
- Študentski svet Ekonomske fakultete
- Študentska organizacija Ekonomske fakultete


Publish your comment: