EF » EFnet » Napovedujemo » 60 let UL FDV: Konferenca o prihodnosti hrane, 15.–17. september 2021

60 let UL FDV: Konferenca o prihodnosti hrane, 15.–17. september 2021

19.08.2021

Vljudno vas vabimo na konferenco o prihodnosti hrane, ki jo letos pod okriljem bienalne mednarodne konference Food and Communication organiziramo na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. S konferenco, ki odpira pomembna vprašanja prihodnosti, obeležujemo 60 let osrednje družboslovne fakultete v Sloveniji.

Hrana je že desetletja pomemben predmet raziskovanja. Komunikacijske prakse, ki imajo  izrazito pomembno vlogo pri proizvodnji, distribuciji in potrošnji hrane, pa so bile do nedavnega zanemarjene.

Interdisciplinarno zasnovana konferenca povezuje družboslovne vidike hrane z drugimi znanostmi o hrani (npr. biotehnologijo, agronomijo), s tržnim raziskovanjem vrednot in vedenj potrošnikov, pa tudi s prehranskimi industrijami.

Na letošnjem srečanju v ospredje postavljamo »hrano za prihodnost« in vlogo komuniciranja pri uvajanju sprememb v prehranjevanju na ravni proizvodnje, distribucije in potrošnje hrane. Sodelujoči na konferenci bodo med drugim razpravljali  o prehranski suverenosti in pravičnosti, varni preskrbi s hrano, živilskih odpadkih, trajnostni zdravi hrani, vplivu hrane na podnebje, o hrani v času COVID-19, etičnih vidikih hrane in tehnoloških inovacijah v prehranjevalni verigi.

Predstavili bomo tudi vizije za bolj trajnostne in regenerativne oblike proizvodnje in potrošnje hrane v prihodnosti.

Na konferenci bomo gostili tri osrednje govorke, mednarodno priznane strokovnjakinje na področju hrane. Njihove biografije in povzetki predavanj na konferenci so dostopni na naslednjih povezavah:

Prof. Dr. Priscilla Claeys   Carolyn Steel   Dr. Alexandra Sexton

 

Prosimo vas, da interes za udeležbo sporočite do 10. septembra 2021 na foodandcommunication@fdv.uni-lj.si, kjer smo vam na voljo za vsa morebitna vprašanja.

Kotizacija za udeležbo znaša 20 EUR. Navodila za plačilo so dostopna TU.

Več o konferenci: foodcommunication.net

 


Publish your comment: