EF » EFnet » Napovedujemo » Dobrodošli, naši brucke in bruci!

Dobrodošli, naši brucke in bruci!

20.09.2021

Drage brucke, dragi bruci,

začetek študijskega leta se nezadržno bliža in tega novega poglavja se veselimo skupaj z vami. Kmalu boste vstopili v študentsko življenje in veseli nas, da boste ta korak naredili na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Na Ekonomski fakulteti vas bomo sprejeli v četrtek, 30. septembra 2021, in sicer:

 • Študentke in študente študijskega programa UPEŠ (angleška izvedba) bomo sprejeli ob 16.45, v živo na fakulteti, v Veliki dvorani in s prenosom po spletu. Za podrobne informacije o prihodu, PCT pogoju in samotestiranju preberite novico tukaj. Takoj po uvodnem delu bo sledila delavnica (predstavitev študija in življenja na EF). Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Prenos bo potekal na povezavi.
 • študentke in študente študijskih programov UPEŠ (slovenska izvedba) in VPŠ pričakujemo ob 18. uri, na prenosu po spletu. Dogodek boste lahko spremljali na tej povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=V6eRhxROnt8. Sprejemi po skupinah bodo potekali v petek, 1. oktobra 2021, od 9. ure dalje, v živo na fakulteti. Celoten program bo potekal v slovenskem jeziku.

Sprejemi po skupinah za slovensko izvedbo bodo 1. oktobra, vse informacije ste prejeli po e-pošti.

Na dogodku bomo tudi letos poudarek namenili študiju v spletnem okolju, pravilom, ki jih je pametno upoštevati tudi, če ste v udobju domačega naslanjača, vaši digitalni identiteti in nasploh vsemu, kar se dogaja na fakulteti. Odgovorili bomo tudi na vsa vaša vprašanja, ki se vam bodo utrnila na vaš prvi študijski teden. Poskrbeli bomo, da bo nepozaben!

V prvih dveh tednih se boste 1. oktobra ter 4. in 5. oktobra 2021 spoznali tudi z dejavnostmi, ki se odvijajo na fakulteti in univerzi ter društvi, ki delujejo pod okriljem fakultete. Vabimo vas, da se vpišete v fakultetno knjižnico, se pridružite svoji najljubši športni dejavnosti in postanete del katerega izmed društev ter tako razvijete svoje veščine in potencial tudi izven študija.

 

POMEMBNE INFORMACIJE IN DOKUMENTI 

 • Študijski proces 2021/2022

Študijski proces bo potekal v živo na fakulteti z neposrednim prenosom v online okolje. Vse aktualne informacije glede pedagoškega procesa najdete tukaj. 

 • Študentska izkaznica

Prejeli boste študentske izkaznice, ki so trenutno še v izdelavi, zato vas bo na Študent-netu v kratkem čakalo obvestilo, kje in kdaj jih boste lahko varno prevzeli.

 • Športna vzgoja

Za 1. letnike dodiplomskega študija je športna vzgoja obvezna. Vpis v vadbene skupine bo potekal elektronsko, ker pa verjamemo, da splet ne more nadomestiti medsebojnega stika, se vam bodo učitelji športne vzgoje predstavili v živo in odgovarjali na vaša vprašanja. Spoznali jih boste lahko v petek, 1. oktobra 2021, med 10. in 13. uro, ob lepem vremenu v atriju fakultete, sicer pa v preddverju med Veliko in Dvorano Hofer (Malo dvorano). Vpis bo predvidoma potekal elektronsko, preko sistema Canvas.

CEK tudi letos bruce pričakuje na stojnici, kjer se lahko vpišete v knjižnico in tako izognete gneči. Izveste lahko vse o naših e-virih in izobraževanjih ter kupite paket študijskih gradiv. Obiščite nas med Veliko dvorano in Dvorano Hofer (Malo dvorano) od petka, 1. oktobra dalje pri ‘modrem sodu znanja’ (od 1. do 5. oktobra, med 9. in 12. uro). Večino informacij najdete tudi v eTutor*CEK.

Predstavitev knjižnice za bruce (na Izposoji)

 •   5. oktober 2021 ob 13. uri
 •   7. oktober 2021 ob 13. uri
 •  13. oktober 2021 ob 13. uri

Citiranje in navajanje virov po APA standardu

 • 23. november 2021 ob 13. uri (na EF)
 • 25. november 2020 ob 13. uri (ZOOM)

PRIJAVE: e-Tutor CEKIzobraževanja

 • Urniki

Urniki so objavljeni na Študent-net. Za prijavo na študent net potrebujete svojo digitalno identiteto.

Urniki za 1. letnike so objavljeni tudi na EFnetu.

 • Digitalna identiteta

Če svoje digitalne identitete še nimate, jo lahko prevzamete na portalu UL.

 • Priročnik EFektiven bruc 

Vse pomembne informacije o študiju na Ekonomski fakulteti najdete v priročniku EFektiven bruc. 

 • Bruci EF 2021/2022 – uradna skupina na Facebooku 

Vabljeni tudi v uradno skupino brucev EF 2021/2022 na Facebooku, ki jo je Študentski svet ustvaril za vas z namenom lažjega začetka študija in študentskega življenja na naši fakulteti.

 

Več informacij o novem študijskem letu bo znanih v prihodnjih dneh, zato nas spremljaj tudi na  naših družbenih omrežjih. 


Publish your comment: