EF » EFnet » Napovedujemo » Ekonomska fakulteta vabi študente, da se udeležijo nacionalnega kvalifikacijskega tekmovanja European Ethics Bowl

Ekonomska fakulteta vabi študente, da se udeležijo nacionalnega kvalifikacijskega tekmovanja European Ethics Bowl

16.03.2022

Vas zanima s kakšnimi etičnimi izzivi se soočajo podjetja in države po svetu? Se vam zdi debata o tem pomembna? Bi želeli izvedeti kakšno mnenje imajo o teh izzivih vaši vrstniki iz celotne Evrope? Si želite sodelovati na mednarodnem tekmovanju?

 

Vse študente Ekonomske fakultete in Univerze v Ljubljani vabimo, da se udeležite  nacionalnega kvalifikacijskega tekmovanja European Ethics Bowl, kjer bomo izbrali ekipo slovenskih študentov, ki bo zastopala Univerzo v Ljubljani na evropskem tekmovanju European Ethics Bowl (EEB).

 

Pri letošnji izvedbi tekmovanja sodeluje skupno trinajst evropskih univerz ter Inštitut Evropske investicijske banke. Tekmovanje pa poteka že tretje leto zapored. EEB je študentsko tekmovanje, na katerem študenti iz celotne Evrope debatirajo o etičnih vprašanjih v poslovnem okolju. Etične dileme so študentom predstavljene v obliki posebnih študijskih primerov. Skupine študentov pa svoje poglede na etične dileme predstavijo v kratkem video posnetku, temu sledita debata in vprašanja ter ocenjevanje sodnikov.

 

Posamezno skupino sestavljajo trije študenti, ki so lahko iz različnih letnikov, programov, stopenj študija oz. tudi iz različnih članic Univerze v Ljubljani. Skupino lahko sestavljajo tudi diplomanti, v kolikor od datuma zaključka študija ni minilo več kot dve leti.

 

Prijave na dogodek zbiramo na tej povezavi. Nacionalno tekmovanje bo 6. aprila ob 17h. 

 

Več informacij in prvo letošnjo študijo primera, ki je javno objavljena najdete na spletni strani EEB: https://europeanethicsbowl.eu/.

 

Vse zainteresirane vabimo, da nam za več informacij pišete na sara.bleiweis@ef.uni-lj.si .

 


Publish your comment: