EF » EFnet » Novice » 150 kandidatov za naj mladega računovodjo

150 kandidatov za naj mladega računovodjo

18.05.2022

Po dvoletnem premoru se je na Ekonomski fakulteti ponovno odvijalo tekmovanje Mladi računovodja, ki ga je v sodelovanju s Katedro za računovodstvo in revizijo pripravilo Društvo študentov računovodstva in revizije. Kar 150 študentov in študentk se je tokrat za zmago prvič borilo v enem samem dnevu.

Dan se je začel ob sproščenem zajtrku, ki mu je sledila uvodna prireditev, kjer je bil predstavljen potek tekmovanja. Tekmovalce je nato čakal individualni test iz znanja računovodstva, ki ga je pripravila doc. dr. Mina Ličen. Začetnemu napenjanju možganov je sledila predstavitev podjetij in njihovih učnih primerov, kjer so študentom izzive postavljali Deloitte, Ernst & Young, LeitnerLeitner in PwC. Študijski primeri so bili raznoliki, in sicer s področja najemnih pogodb, davčnega svetovanja in revizijskih postopkov. Študentom so naloge predstavljale poseben izziv, ki so se ga lotili z veseljem in vnemo.

Ekipnemu delu je sledila predstavitev ugotovitev predstavnikom podjetij, ki so ocenili izdelke študentov, nato pa mreženje med podjetji in študenti, kjer so udeleženci lahko izkoristili priložnost za spoznavanje bodočih delodajalcev, predstavniki podjetij pa svojih potencialnih zaposlenih.

Po mreženju se je odvila podelitev nagrad najboljšim in izročitev praktičnih daril. Sodelujoča podjetja so zmagovalnim ekipam podelila tudi posebne nagrade, s pomočjo katerih se bodo študenti in delodajalci lahko še bolj povezali.

Po mnenju sodelujočih je tovrstno tekmovanje odlična priložnost za izpopolnjevanje znanja s področja računovodstva in revizije, poleg tega pa tudi dobra referenca pri bodočem iskanju zaposlitve.

Društvo študentov računovodstva in revizije se zahvaljuje vsem sodelujočim tekmovalcem, podjetjem, ki so sooblikovala dogodek, ter Katedri za računovodstvo in revizijo na Ekonomski fakulteti za vso podporo in pomoč. Vsi že nestrpno čakamo prihodnje leto, ko se bomo lahko ponovno družili ob pridobivanju računovodskega in revizijskega znanja.

Anja Hernec, DŠRR


Image gallery:

Publish your comment: