EF » EFnet » Gostovanja » Socialno podjetje Recosi in sklad z družbenimi vplivi Fund2740 pri predmetu Socialno podjetništvo

Socialno podjetje Recosi in sklad z družbenimi vplivi Fund2740 pri predmetu Socialno podjetništvo

24.11.2022

Cikel gostovanj pri predmetu Socialno podjetništvo na podiplomskem študiju Podjetništva (nosilka izr. prof. dr. Alenka Slavec Gomezel) sta v torek, 15. 11. 22, zaključila vidna predstavnika sektorja socialnega podjetništva v Sloveniji.

Na začetku predavanja je delovanje podjetja Recosi d. o. o., so. p., predstavila soustanoviteljica mednarodnega podjetja Recosi in nosilka slovenske Recosi franšize dr. Katja Zajko. Podjetje popravlja in prodaja rabljeno računalniško opremo, skrbi za zmanjšanje količine odpadkov računalniške opreme, udejanja načela krožnega gospodarstva ter zaposluje ranljive skupine na trgu dela, s čimer skrbi za boljšo delovno integracijo le-teh. V zadnjem delu predavanja pa se je po spletni povezavi s konference ImpactFest v Haagu javil mag. Primož Šporar, ustanovitelj in direktor sklada za družbene vplive Fund2740. Sklad ima tri osrednje stebre delovanja: impact design, ki predstavlja metodo za oblikovanje in razvoj rešitev s pozitivnimi družbenimi vplivi; impact investicije, v sklopu katerih ponujajo inovativne rešitve financiranja idej z družbenim vplivom; ter impact rešitve, ki združujejo proizvode in storitve, ki jih lahko uporabljamo ali kupimo in ki seveda ustvarjajo pozitivne družbene vplive.

Oba gosta sta dobro dopolnila snov, ki je bila podana na predavanjih in vajah, študenti pa so postavljali relevantna vprašanja.

 


Image gallery:

Publish your comment: