EF » EFnet » Novice » Ekipa iz Portugalske je zmagovalka 2022 European Ethics Bowl-a

Ekipa iz Portugalske je zmagovalka 2022 European Ethics Bowl-a

15.12.2022

V petek, 9. decembra 2022, je potekalo finale mednarodnega tekmovanja European Ethics Bowl na European Investment Bank Institutu v Luksemburgu. V finale so se uvrstile ekipe ISCTE Business School (Lizbona, Portugalska), Université Paris Dauphine (Pariz, Francija) in Sofijske univerze “St. Kliment Ohridski” (Sofija, Bolgarija).

Med tekmovanjem so imeli študenti priložnost, da pridobijo in prakticirajo veščine, ki jih potrebujejo kot evropski in svetovni državljani. Etična vprašanja so študentom predstavljena v obliki konkretnih študij primerov. Študenti so predstavili svoje videnje etičnih vidikov standardizacije v visokem šolstvu. Po krajših predstavitvah so debatirali z nasprotnimi ekipami, sledila so vprašanja sodnikov in ocenjevanje.

Sodniška ekipa, ki so jo sestavljali predstavniki European Investment Bank, podjetja Moniflo in Univerze v Szegedu so imeli težko delo pri ocenjevanju, saj so finalne debate potekale na zelo visokem nivoju. Letošnja zmagovalna ekipa Euroepan Ethics Bowla je ekipa študentov iz ISCTE Business School, Portugalska.

EEB je vseevropsko tekmovanje o etičnih dilemah, ki je bilo vzpostavljeno na pobudo treh vodilnih evropskih univerz (Ekonomska fakulteta, Univerze v Ljubljani, Goethe University Frankfurt, Université Paris Dauphine) in Alumni program Poletne šole Inštituta Evropske investicijske banke.

Več o European Ethics Bowl si lahko preberete tukaj.


Image gallery:

Publish your comment: