EF » EFnet » Napovedujemo » Univerza v Ljubljani s pestrim programom na Informativi 2023

Univerza v Ljubljani s pestrim programom na Informativi 2023

19.01.2023

Univerza v Ljubljani (UL) se bo s svojimi članicami in službami rektorata predstavila na sejmu izobraževanja in poklicev Informativa 2023. V petek, 20. januarja, in soboto, 21. januarja 2023 bodo imeli dijaki in študenti na Gospodarskem razstavišču priložnost na enem mestu izvedeti vse o družboslovnih, naravoslovnih, humanističnih in tehničnih študijskih programih najstarejše in največje visokošolske ter raziskovalne ustanove v Sloveniji, ki se uvršča med tri odstotke najboljših univerz na svetu.

Univerzitetno mesto UL na dogodku Informativa 2023 združuje stojnice fakultet in umetniških akademij, na katerih bodo zaposleni in študenti na inovativen način predstavljali študij in obštudijske dejavnosti ter bili obiskovalcem na voljo za vprašanja, dileme in nasvete glede izbire študija.

Zemljevid univerzitetnega mesta UL (1)

V soboto bo sejem obiskal tudi predstavnik vodstva Univerze v Ljubljani, prorektor za umetnost prof. mag. Matjaž Drevenšek. Prorektor bo ob 14. uri podelil priznanje za naj stojnico UL, ki bo prejela največ glasov med sodelujočimi Univerzitetnega mesta UL.

Program UL na Informativi 2023, ki je dostopen na spletni strani UL, je pripravila univerzitetna visokošolska prijavno informacijska služba v sodelovanju s Kariernimi centri UL. Za lažjo in bolj premišljeno izbiro študija se bodo študenti lahko udeležili predstavitve študijskih programov UL, izvedeli alternative možnosti vpisa ob nesprejetju na želeni program, s pomočjo Hollandovega vprašalnika raziskali svoje interese, prejeli usmeritve za uspešno oddajo prijave ter spoznali pestro ponudbo (ob)študijskih dejavnosti Univerze v Ljubljani.

Univerza v Ljubljani bo imela v času Informative odprt tudi svetovalno-izobraževalni kotiček, na katerem bodo lahko udeleženci pod vodenjem strokovnjakov izračunali svoje točke, se pogovorili o alternativnih možnostih izbire, spoznali postopke uveljavljanja pravic do priznavanja posebnega statusa in statusa s posebnimi potrebami, imeli možnost osebnega svetovanja na temo izbire študija. Kotiček bo odprt v petek in soboto, med 11. in 18. uro, na balkonu v kupoli A na Gospodarskem razstavišču.


Image gallery:

Publish your comment: