EF » EFnet » Novice » Okrogla miza: Izberi svojo usmeritev v 2. letniku

Okrogla miza: Izberi svojo usmeritev v 2. letniku

24.05.2024

V sredo, 22. maja 2024, je v Plavi dvorani Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani potekal dogodek Okrogla miza Izberi svojo usmeritev v 2. letniku z namenom, da študente dodiplomskega študija opolnomočijo in jim pomagajo pri izbiri nadaljnega študija. Okrogla miza je bila namenjena študentom prvega letnika dodiplomskega študija, ki so pridobili veliko pomembnih informacij o usmeritvah, hkrati pa so imeli možnost dobiti več poglobljenih informacij s strani študentov višjih letnikov o študiju na posameznih smereh. Po končani okrogli mizi so si študentje višjih letnikov vzeli čas, da so odgovorili na vprašanja študentov prvega letnika. Študentje na Univerzitetnem programu lahko izbirajo med 12 usmeritvami v slovenščini in med 2 v angleščini, medtem ko študentje na Visoki poslovni šoli lahko izbirajo med 8 usmeritvami v slovenščini.

Okroglo mizo je moderiral Filip Matko, študent magistrskega programa Bančni in finančni management, na njej pa so sodelovali: Janja Lenič (študentka programa UPEŠ, Denar in finance), Luka Jerman (študent programa VPŠ, Bančni in finančni management) in Lucija Frece (študentka na programu UPEŠ-English track, Marketing). Zraven njih so bili v predavalnici tudi študenti vseh 12 usmeritev, ki jih EF ponuja na dodiplomskem študiju, zato so študentje prvih letnikov izvedeli informacije iz prve roke.

Študenti na okrogli mizi so z udeleženci predavanja delili, zakaj so izbrali svojo smer, prednosti in slabosti izbranih smeri, ter podali tudi nekaj nasvetov, kako izbrati pravilno usmeritev, ter kako si organizirati študij, da bo potekal čimbolj gladko. Janja , študentka tretjega letnika dodiplomskega študija Denar in finance, se je na primer odločala med študijem Trženje ter Denar in Finance. Za slednjo usmeritev se je odločila, ker jo je prepričal predmetnik poln ekonomskih predmetov. Podala je tudi nasvet, da je sprotno učenje zlata vredno in da poslušanje predavanj dobra odskočna deska za opravljanje izpitov. Matic, študent prvega letnika podipomskega študija Računovodstvo in revizija, se je za to usmeritev odločil, ker mu številke, odpiranje kontov in kniženje nikoli ni delalo težav, kot prednost študija pa je omenil povezovanje pridobljenega znanja s prakso v različnih podjetjih.

”Melinda Gates, Warren Buffett in Elon Musk so posamezniki, ki so na dodiplomskem študiju poslušali predmet Poslovna Ekonomija.” pravi izr. prof. dr. Matjaž Koman, ki je študentom predstavil študij ekonomske usmeritve Poslovna ekonomija. Izpostavil je nekaj veščin na trgu dela, recimo analitično razmišljanje, inovativnost, kritično razmišljanje in kompleksno reševanje problemov, ki jih študentje Poslovne ekonomije pridobijo na študiju. Dr. Koman je izpostavil tudi individualen pristop do vsakega študenta in možnost povezovanja teorije s prakso, ter zaključil s predstavitvjo možnosti za nadaljevanje študija in za zaposlitev po končanem študiju.

Matevž Cigan Bukovec, Efnews


Image gallery:

Publish your comment: