EF » EFnet » EFnews » COBIK 2013: Inovacije so ključ do uspeha!

COBIK 2013: Inovacije so ključ do uspeha!

21.10.2013

»Sodelovanje je pot do uspeha, če želiš postati podjetnik, moraš ven iz območja udobja. «, sta udeležence uvodoma pozvali mag. Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenia ter prof. dr. Maja Makovec Brenčič, predavateljica na Ekonomski fakulteti in prorektorica Univerze v Ljubljani. Slednja je poudarila tudi izreden pomen centrov odličnosti za razvoj Slovenije in njenega gospodarstva.

US - Slovenia Business Bridge, konferencaRdeča nič letošnje COBIK konference so bile investicije in z njimi povezani tehnološki izzivi, v sodelovanju s poslovnimi priložnostmi US – SLOVENIJA BUSINESS BRIDGE , v organizaciji Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji.

Minister za šolstvo, znanost in šport RS, dr. Jernej Pikalo, kot odgovor na upočasnitev slovenska gospodarstva vidi vlaganja v  internacionalizacijo znanja in tehnologije. »Prav tako je za inovacijo zelo pomembno, da jo širimo po vsem svetu in ne samo lokalno.«

Izvršni direktor Akron biomedicinskega koridorja, Zew Gurion je dejal, da je potrebno lokalne inovacije širiti na svetovni ravni. Slovenija najbolj trpi zaradi vpliva vlade pri inovacijah. »Vlada obravnava podjetnike kot majhne otroke in jih omejuje ter usmerja, namesto da bi jim pustili proste roke pri delu.«

US - Slovenia Business Bridge, konferencaSklepni poziv letošnje COBIK konference je temeljil na ponovnem razmisleku o naših ciljih in kje se trenutno nahajamo na visoko tehnološkem področju. Centri odličnosti skrbijo, da bo naša ekonomija iz dneva v dan boljša. V Sloveniji imamo tri zelo pomembne centre: COBIK , PoliMaT in EN-FIST. Vsak od njih je zelo aktiven na svojem področju študije, da bo naša država uspešnejša na področju inovacij.

 

Petra Hrovat, EF news

kvadrat

 

 

 

 

 

 


Image gallery:

Related news

Publish your comment: