EF » EFnet » Napovedujemo » »Big Data« kot ključni trend na področju podatkovne analitike

»Big Data« kot ključni trend na področju podatkovne analitike

13.06.2016

Tudi letos bomo na Ekonomski fakulteti govorili o ključnih trendih na področju podatkovne analitike in gostili domače ter tuje strokovnjake.

Kdaj? 8. in 9. september 2016

Kje? Ekonomska fakulteta v Ljubljani

Čeprav se pomena kakovostnih informacij za poslovno odločanje zaveda marsikatero podjetje, je širša uporaba podatkovne analitike za doseganje poslovnih ciljev v večini podjetij še precej omejena. Pri pripravi seminarja Podatkovna analitika za doseganje poslovnih ciljev smo se osredotočili predvsem na potrebe managementa in drugih poslovnih uporabnikov. Zato smo v seminarju združili dvoje: 1) pregled možnosti, ki nam jih nudijo sodobne tehnologije podatkovne analitike, načinov vzpostavitve ustreznega okolja ter izzivov pri uvajanju in 2) praktične izkušnje strokovnjakov s področja.

Program seminarja sta oblikovala prof. dr. Jurij Jaklič in prof. dr. Aleš Popovič, ki sta poleg domačih strokovnjakov in gostov iz prakse povabila tudi enega najbolj izkušenih strokovnjakov za podatkovno skladiščenje in poslovno inteligenco – dr. Davida Schraderja iz ZDA, ki je od leta 1991 deloval v družbi Teradata. Dr. Schrader različnim podjetjem svetuje, kako strateško in učinkovito uporabiti vse vire podatkov – od tradicionalnih do masovnih podatkov (»Big Data«) za boljše razumevanje kupcev, njihovih navad in obnašanja. V svoji bogati karieri je na podlagi poslovne analitike svetoval pri optimizacijah klicnih centrov, spletnih strani in tudi drugih specifičnih kontaktnih točk med podjetji in kupci. Delal je v različnih sektorjih kot so bančništvo, telekomunikacije in maloprodaja. Več o predavateljih >>>

Program, ki ga izvaja Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete, bo potekal 8. in 9. septembra 2016. Več o vsebini si lahko ogledate na spletni strani ali nas pokličete na telefonsko številko 01-5892-749.

Ne zamudite tudi ugodnosti za zgodnje prijave do 15. julija. Več o kotizaciji in prijava >>>

Prepričani smo, da bo udeležba na seminarju prispevala k temu, da boste lažje sprejeli odločitve, kako nadgraditi obstoječo analitiko, si zagotovili bolj kakovostne informacije za odločanje, s tem pa uspešnejše dosegali zastavljene poslovne cilje.

Vabimo vas, da se nam na seminarju pridružite!


Publish your comment: