EF » EFnet » Alumni » Alumni dogodek: KAKO POTEKA PROCES IZDELAVE ANALITSKIH MODELOV (od nastanka bonitetne ocene do njene uporabnosti v praksi)

Alumni dogodek: KAKO POTEKA PROCES IZDELAVE ANALITSKIH MODELOV (od nastanka bonitetne ocene do njene uporabnosti v praksi)

28.03.2017,

Alumni dogodek bo potekal v sredo, 12. aprila 2017, s pričetkom ob 17.00 uri na Ekonomski fakulteti, Univerze v Ljubljani, v predavalnici P-204.

Gost: Robert Petrič, Data & Analytics direktor Bisnode Southern Markets

Prijave sprejemamo na alumni@ef.uni-lj.si do ponedeljka 10. aprila 2017. Kotizacija za dogodek je 10 EUR.

Boniteta ocenjuje tveganje podjetja in njihovega poslovanja ter nam poda oceno o tem, kako varno in stabilno je delovanje vašega (ali drugega) podjetja.

Klasifikacija bonitetne ocene je izražena s kombinacijo številk in črk. Boniteto ima vsako podjetje, prav tako država. Lestvice se razlikujejo glede na metodologijo posameznih bonitetnih podjetij, ampak v glavnem se gibljejo od AAA do CCC z znakom + ali -, ki označuje trend.

Bonitetna ocena podjetja Bisnode je sestavljena iz finančne ocene (A/E), ki prikazuje statično oceno poslovanja podjetja in se izračuna enkrat letno na podlagi finančnih kazalnikov likvidnosti in uspešnosti ter dinamične ocene (+/-), ki napoveduje blokado TRR in je izračunana za vse gospodarske subjekte na podlagi predikativnega modela Bisnode.

Več o dogodku >>>


Related news

Publish your comment: