EF » EFnet » Napovedujemo » Kaj nam nudijo sodobne tehnologije podatkovne analitike?

Kaj nam nudijo sodobne tehnologije podatkovne analitike?

07.06.2017

Masovni podatki danes veljajo za popularen trend, ki se v osnovi nanaša predvsem na problem volumna, hitrosti in raznolikosti podatkov. Glavna prednost masovnih podatkov je, da lahko s pomočjo analize le-teh pridobimo zanimive vzorce in informacije, ki so bili poprej skriti. Kaj je torej glavni izziv pri uvajanju podatkovne analitike? Več o tem si lahko preberete v tem zapisu >>> .

Pomena kakovostnih informacij za poslovno odločanje se zaveda marsikatero podjetje pa vendar je  širša uporaba podatkovne analitike še precej omejena. Za odgovore na to, kaj so masovni podatki kot ključni trend na področju podatkovne analitike, kaj so kakovostne informacije za poslovno odločanje in kako jih zagotovimo, vas vabimo na seminar Podatkovna analitika za doseganje poslovnih ciljev, kjer se boste seznanili s praktičnimi izkušnjami strokovnjakov s tega področja in spoznali, kateri so ključni dejavniki uspeha pri uvajanju podatkovne analitike oziroma nadgradnji obstoječe analitike.

Pri pripravi seminarja smo se osredotočili predvsem na potrebe managementa in drugih poslovnih uporabnikov, zato smo v seminarju združili dvoje: 1) pregled možnosti, ki nam jih nudijo sodobne tehnologije podatkovne analitike, načinov vzpostavitve ustreznega okolja ter izzivov pri uvajanju in 2) izkušnje strokovnjakov s področja.

Seminar je oblikovan za vodstvene delavce s področja marketinga, prodaje, nabave, informatike, razvoja, proizvodnje, kontrolinga in kadrov, ki so del managerske ekipe v podjetjih in se zavedajo pomena kakovostnih informacij za sprejemanje poslovnih odločitev in doseganje poslovnih ciljev, prav tako je namenjen managerjem srednje velikih podjetij, ki sprejemajo poslovne in finančne odločitve ter za analitike iz različnih sektorjev in služb.

Seminar bosta izvajala prof. dr. Jurij Jaklič in prof. dr. Aleš Popovič iz Ekonomske fakultete, gostili pa bomo tudi enega najbolj izkušenih strokovnjakov za podatkovno skladiščenje in poslovno inteligenco – dr. Davida Schraderja iz ZDA, ki je od leta 1991 delal v družbi Teradata.

Seminar bo potekal 28. in 29. septembra 2017 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Več o seminarju >>>

Vljudno vabljeni!

Business_Intelligence


Image gallery:

Publish your comment: