EF » EFnet » Napovedujemo » Kaj se bo dogajalo z bankami v prihodnjem letu?

Kaj se bo dogajalo z bankami v prihodnjem letu?

13.11.2017

Tudi letos bomo v novembru z bančnimi in finančnimi strokovnjaki pogledali v bližnjo prihodnost in se dotaknili aktualnih tem s področja denarništva in bančništva. Seminar Denarna politika in banke v letu 2018, ki je postal že tradicionalno stičišče bančnih strokovnjakov, bo tokrat potekal 28. in 29. novembra 2017 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Potem, ko so se banke v zadnjih letih otresle največjih bremen krize, so se prisiljene soočati z novo realnostjo v svojem poslovnem okolju. Centralna banka vztraja na nizkih obrestnih merah, hkrati pa je napovedala tudi nadaljevanje odkupov vrednostnih papirjev, čeprav v zmanjšanem obsegu. Jasno je tudi, da se bo pritisk novih (nebančnih) konkurentov v sferi bančnih storitev v prihodnje samo še stopnjeval in banke bodo morale tudi glede odzivanja na to konkurenco razviti ustrezne strategije, če bodo želele ohraniti svojo poslovno vitalnost ter istočasno zadostiti pričakovanjem lastnikov glede donosnosti poslovanja.

Na letošnjem seminarju se bomo tako dotaknili tudi teme digitalizacije, saj so banke zagnale procese digitalizacije in nekatere hitreje, druge bolj previdno prilagajajo svoje poslovanje novi digitalni realnosti. Tudi letos smo k sodelovanju pritegnili predavatelje, ki bodo lahko ponudili poglobljeno analizo stanja tako na makroekonomskem področju ter na področju denarne politike in javnih financ, kot tudi na bolj specifičnih področjih regulacije, poslovanja bank ter procesa digitalizacije. Predavatelji bodo iz Banke Slovenije, Ministrstva za finance, EIPF in EF v Ljubljani, gostili pa bomo tudi guvernerja Banke Slovenije dr. Boštjana Jazbeca.

Več informacij o seminarju >>>

Vljudno vabljeni!

 


Publish your comment: