EF » EFnet » Gostovanja » Gosta pri predmetu Računovodstvo v bankah in zavarovalnicah: Boštjan Vegelj, mag. posl. ved., in dr. Aleš Tomažin

Gosta pri predmetu Računovodstvo v bankah in zavarovalnicah: Boštjan Vegelj, mag. posl. ved., in dr. Aleš Tomažin

04.12.2019

Pri predmetu Računovodstvo v bankah in zavarovalnicah, katerega nosilka je doc. dr. Barbara Mörec, sta nas obiskala gosta iz prakse Boštjan Vegelj, mag. posl. ved, specialist za finančni kontroling v družbi Adriatic Slovenica, ter dr. Aleš Tomažin, podpredsednik poslovnega razvoja pri VouchForMe.

Boštjan Vegelj, mag. posl. ved, je 5. novembra 2019, predstavil vlogo kontrolinga pri poslovodenju zavarovalnice. Študenti podiplomskega programa Računovodstvo in revizija so z zanimanjem spremljali prestavitev Qlik platforme, s pomočjo katere so v Adriatic Slovenici digitalizirali analitično poročanje službe za kontroling, v nadaljevanju pa so skupaj z gostom pripravili tudi benchmark analizo poslovanja zavarovalnic Triglav, Sava in Adriatic Slovenica.

Dr. Aleš Tomažin pa je bil gost pri predmetu 12. novembra 2019, kjer je študentom predstavil vlogo aktuarja v zavarovalnici, njegove naloge in etične dileme, s katerimi se pogosto srečuje v praksi. Na preprostih primerih je prikazal izračune, ki jih opravlja aktuar in kako ti izračuni vplivajo na prikaz poslovne uspešnosti zavarovalnice. Predavanje je zaključil s pogledom v prihodnost zavarovalništva, s predstavitvijo novih poslovnih modelov zavarovalnic in njihove vloge v sodobni informacijski družbi.


Publish your comment: