EF » EFnet » EFnews » Dogodek Delo mene išče tokrat na spletu

Dogodek Delo mene išče tokrat na spletu

16.10.2020

V sredini oktobra, in sicer od ponedeljka, 12., do petka, 16. oktobra 2020, je Ekonomska fakulteta svojim študentom in zunanjim iskalcem zaposlitve ponovno ponudila priložnost za iskanje novih kariernih poti. Dogodek Delo mene išče (DMI) v organizaciji Kariernega centra EF ter neodvisne in neprofitne študentske organizacije Management Group se je za razliko od preteklih let tokrat preselil na splet.

To je teden, ki ga iskalci zaposlitve zagotovo ne bi smeli zamuditi! Pri gradnji kariere in iskanju (prve) zaposlitve je prvi vtis zelo pomemben. Celoten teden je bil usmerjen v ustvarjanje novih povezav na trgu dela, hkrati pa je bilo v sklopu dogodka DMI za iskalce nove zaposlitve predstavljenih veliko dodatnih možnosti in nasvetov, kako izboljšati svojo prezenco na trgu dela.

Že pred samim dogodkom je bilo na povezavi http://www.ef.uni-lj.si/dmi/nasveti_za_pripravo_dmi mogoče najti koristne nasvete, kako se pripraviti na iskanje (prve) zaposlitve v tednu Delo mene išče, ki so zagotovo uporabni tudi izven DMI.

Tokrat se je v tednu dni predstavilo kar 16 podjetij iz različnih panog, kot so prehranska, trgovinska, avtomobilska, farmacevtska itd. Poudariti je treba, da podjetja tudi sedaj, v času koronakrize, ko velja vsesplošno prepričanje, da novih zaposlitev ni mogoče najti, iščejo nadobudne mlade kadre.

Podjetja, ki so sodelovala pri DMI, so se predstavila na različne načine. Potekale so predstavitve podjetij, nato so bile organizirane delavnice, vodene s strani predstavnikov podjetij, v sklopu katerih so se slednja s pomočjo predajanja znanja iskalcem zaposlitve predstavila na drugačen, nekonvencionalen način. Delavnice, ki so jih podjetja organizirala, so zagotovo doprinesle k izboljšanju pristopa do iskanja zaposlitve. Udeleženci so pridobili znanje, kako si na primer izboljšati LinkedIn profil, ki je lahko zelo pomemben faktor in lahko vpliva na to, ali sploh pride do prvega razgovora.

Zadnja aktivnost, ki so se je udeleženci DMI lahko udeležili, so bili »hitri zmenki«, v sklopu katerih so se srečali s podjetji, ki iščejo potencialni kader. V hitrih sedmih minutah so kar prek spleta vzpostavili prvi stik s študenti. Tako so imeli možnost navdušiti drug drugega ter preprosto preveriti, kako se ujemajo na prvi pogled.

Čeprav na spletu, je DMI zagotovo zopet ustvaril okolje, ki za študenta tik pred koncem študija predstavlja odlično odskočno desko v svet zaposlitve.

Danica Tajčman, Efnews


Related news

Publish your comment: